Araştırmalar, meme kanserinden korunmada doğru beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, her 8 kadından birinde görülen meme kanserinden koruyan mucize besinleri sıralıyor:
C VİTAMİNİ: Hastalıklarla mücadelede önem taşır. Portakal, mandalina, kivi gibi meyvelerin yanı sıra maydanoz, turp, yeşil biber gibi C vitamini deposu olan sebzelerin sofralarda mutlaka bulunması gerekir.
BALIK: Sardalya, somon, uskumru, palamut, lüfer içerdiği Omega-3 sayesinde meme kanserine karşı korur. Bu nedenle haftada 2-3 kez tüketilmelidir.
KURUBAKLAGİLLER: Meme kanserinden korunmada normal vücut ağırlığında olmak önemlidir. Mercimek, kuru fasulye, nohut gibi kurubaklagiller posaları sayesinde kan şekerini dengeler ve tok tutar.
ZEYTİNYAĞI: Bolca E vitamini içerir. Bu sayede hem kanser oluşumunu engeller hem de bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
SARIMSAK: Bağışıklığı güçlendirici ve kanserden koruyucu etkisi bulunur. İçerdiği allisin bileşeni hastalıkları engeller. Çiğ tüketilmesi gerekir.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN