Ne kadar ekmek o kadar diyabet | Prof. Dr. Gülten Kaptan açıkladı!

Prof. Dr. Gülten Kaptan, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen diyabetin hızla yayıldığını belirtiyor. Prof. Dr. Kaptan, bu hastalıktan korunmanın sırrını açıklıyor...

İnsülin hormonu üretiminin herhangi bir sebeple yetersiz olması veya hiç olmaması ya da vücut dokularının insüline karşı duyarsız hale gelmesiyle ortaya çıkan diyabet, 'çağın vebası' olarak adlandırılıyor. Prof. Dr. Gülten Kaptan, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen diyabetin hızla yayıldığını belirtiyor. Artan açlık hissi, susuzluk, kilo kaybı, sık ve çok idrara çıkma, bulanık görme, aşırı yorgunluk ve iyileşmeyen yaraların diyabet habercisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kaptan, bu hastalıktan korunmanın sırrını açıklıyor: "Fazla kilolu veya obez olmak da riski artırır. Özellikle karın bölgesinde biriken yağlar diyabeti tetikler. Hasta olmadan önlem almak kolay ve ucuzdur. Öyleyse hareketli olalım, beslenmemize dikkat edelim, aşırı yağ ve karbonhidrattan kaçınalım. Kilo ve tansiyonumuzu takip edelim. Bu konuda bilinçlenelim ve bilinçlendirelim."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.