Araştırmalar, doğurganlığın artmasında vitamin ve minerallerin etkisini gösteriyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak, vücut ağırlığının, yumurtlama bozukluklarından kaynaklanan kısırlığın önlenmesinde etkili olduğuna değiniyor. Beslenme alışkanlıkları, hem erkek hem de kadınlarda doğurganlığı önemli ölçüde etkiliyor. Düşük kilolu veya aşırı kilolu olma durumu, kısırlık riskini artırıyor. Kek ve tatlılarda, cipslerde, fastfoodlarda, toz çorbalarda ve margarinlerde bulunan doymamış yağ asitlerinden kaçınmak gerekiyor. 12 vitamini eksikliği de gebelikte düşüklere neden olabiliyor. Dyt. Albayrak, "Yeterli antioksidan alımı da kadın üreme fonksiyonlarını destekler. A vitamininden zengin yumurta sarısı, yeşil sebzeler, kayısı, havuç, domates, C vitamini içeren brokoli, kuşburnu ve E vitamini kaynağı ceviz, fındık, badem doğurganlığı artırır" diyor.