Beslenme alışkanlıklarının değişmesi, diş sağlığını da olumsuz etkiliyor. Diş Hekimi Dr. Melek Çam, ağız ve diş sağlığını destekleyen yiyecekleri açıklıyor. "Siyah çayın içerdiği florürün, çürüğü azaltıcı rolü vardır. Yeşil çayın içeriğindeki bileşikler; bakterileri yok edici ve diş yüzeyine yapışmasını engelleyici özellik gösterir" diyor. Kavrulmuş kahve ve kakao tohumlarının da diş sağlığını desteklediğini belirtiyor. "Şekersiz sakız, taze meyve-sebze, yumurta da çürük riskini azaltır. Tükürük salınımını uyarmak için ara öğün sonrası şekersiz sakız çiğnenmeli" diyor.
KOLESTEROLE TARHANA
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti tarhana bağışıklığı güçlendirir. Kan şekerini dengeler ve diyabetten korur. Damar tıkanıklığını önler. Kolesterolü de düşürür. Tok tutar ve zayıflatır. Kansere karşı koruma sağlar.
ZERDEÇALLA UNUTMA!
Rengiyle göze, içeriğiyle sağlığa hitap eden zerdeçal, sindirim sistemini düzenler. Hormonları dengeler. Vücudu iltihaplardan temizler. Bağırsak sağlığını korur ve kabızlığı bitirir. Şişkinliği alır. Kansere karşı koruma sağlar. Ağrı kesicidir. Alzheimer'ı önler.
KESTANE KAN YAPAR
Kış aylarının göz bebeği kestane, hücreleri besler. Kansere karşı koruma sağlar. Kolesterolü düşürür ve kalp sağlığını destekler. Tansiyonu dengeler. İshale karşı koruma sağlar. Unutkanlığı giderir. Kansızlığı önler. Kemikleri güçlendirir.
EV TURŞUSU ŞİFA DEPOSU
Soğuk havaların en gözde yiyeceklerinden olan ev turşusu, şifa dağıtıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, turşunun 7 faydasını sıralıyor:
MARGARİN KALP KIRAR!
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekeriya Nurkalem, uzun yıllar sağlıkla atan bir kalp için uzak durmamız gereken besinleri sıralıyor: