Türk mutfağının vazgeçilmezi olan simit hakkında bilinmesi gerekenler

Çıtır çıtır sokak simidi, lezzetiyle damak çatlatıyor. Dr. Ayşe Huri Özkarabulut, Türk mutfağının vazgeçilmezi olan simit hakkında önemli bilgiler veriyor.

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi 12 Eylül 2024
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan simit hakkında bilinmesi gerekenler

İÇİNDEKİLER

Çıtır çıtır sokak simidi, lezzetiyle damak çatlatıyor. Dr. Ayşe Huri Özkarabulut, Türk mutfağının vazgeçilmezi olan simit hakkında önemli bilgiler veriyor. Bir tam simidin 4 dilim ekmek yerine geçtiğini söylüyor. "Simit, rafine buğday unu, tuz, su ve maya kombinasyonundan yapılır, üzerine pekmez ve susam karışımı sürülerek pişirilir. Karbonhidrattan zengin bir besindir. Susam, simidin kalorisini iki katına çıkardığından kilo kontrolü için ekmek yerine yenilecek miktar olarak kontrollü tüketilmelidir" diyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN