Uzmanı hamilelikte doğru beslenmenin önemine dikkat çekti!
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sezgi Güllü Erciyestepe, sağlıklı bir hamilelik süreci için doğru beslenmenin önemini vurguladı.
Doğru beslenmek, hamilelikte de önem taşıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sezgi Güllü Erciyestepe, önerilerini sıralıyor:
- Doymuş yağ, tuz ve şekerden kaçının. Aksi halde gebelik hipertansiyonu riski artar.
- Kafein bebekte gelişim geriliğine ve annede demir eksikliğine yol açar. Bu nedenle sınırlı tüketin.
- Hamilelikte protein bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Yağsız et, yumurta yiyin.
- Kahverengi pirinç, tam buğdaylı makarna, tahıllar ve yulaf ezmesi tüketin.
- Lifli gıdalar, hamilelikte yaşanan kabızlığı önler. Kuru incir, kayısıdan destek alın.
- Zeytinyağı ve fındık yağı gibi bitkisel yağları tercih edin.
- Haftada 2-3 kez balık yiyin.
- Gebelikte demir eksikliğini önlemek için et tüketin.
- Yumurta bebeğin beyin fonksiyonlarını destekler.
- Günde 2-3 litre su için.