Uzmanı her derde deva tarçının faydalarını sıraladı

Tarçın, kalp hastalığı riskini azaltır. Kan şekerini dengeler. Göz sağlığına faydalıdır. Prebiyotik özellikleri bağırsak sağlığını iyileştirir. Antioksidan etkisiyle toksinleri temizler. İşte sizler için derlediğimiz 30 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Tarçın, sadece tatlıların vazgeçilmezi değil, aynı zamanda sağlığımıza olan olumlu etkileriyle de tercih ediliyor. Diyetisyen Begüm Yılmaz Ün, tarçının içeriğinde lifler, C vitamini ve demir gibi önemli vitamin ve mineraller bulunduğunu söylüyor. Tarçının faydalarını anlatıyor:
- İnsülin etkisini artırarak kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabilir. Bu da diyabet önler.
- Serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltır. Yaşlanmayı geciktirebilir.
- Kolesterol seviyelerini düşürebilir. Kalp sağlığını koruma konusunda önemli bir rol oynar.
- İltihaplanma ve enfeksiyonlarla mücadele ederek vücutta iltihabı azaltabilir.
- Mide rahatsızlıklarını hafifletebilir ve sindirimi düzenleyebilir.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.