Uzmanı şifa saçan pırasanın faydalarını açıkladı

Yaprakları uzun, ince ve yeşil renkte olan pırasanın beyaz kısmı yemeklerde, yeşil kısımları da pişirilerek veya salatalarda kullanılıyor. Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, şifa saçan pırasanın faydalarını anlatıyor.

Yaprakları uzun, ince ve yeşil renkte olan pırasanın beyaz kısmı yemeklerde, yeşil kısımları da pişirilerek veya salatalarda kullanılıyor. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, şifa saçan pırasanın faydalarını anlatıyor:

- İçerdiği C vitaminiyle bağışıklık sistemi sağlığını destekler.

- Bağırsak hareketlerini düzenler. Kabızlık riskini yok eder.
- Hücrelerin yenilenmesini ve DNA sentezini sağlar.

- Vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltır.

- Kan basıncını kontrol eder ve kalp sağlığını korur.

- Cildi sağlıklı ve genç görünüme kavuşturur.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.