Uzmanlar bahar mevsiminde tüketilecek 5 şifa deposu besini açıkladı!
Baharın gelmesiyle çeşitlenen sebze meyve tezgahlarında şifa deposu besinler yerini almaya başladı. Uzmanlarda tüketilmesi gereken 5 önemli besini sıraladı.
Giriş Tarihi:
Baharın gelmesiyle birlikte renk renk sebzeler tezgahlarda yerini aldı. Uzmanlar, şifa dolu o besinlerin faydalarını açıkladı:
ENGİNAR:
Hem vitamin hem de lif deposudur. Sindirimi destekler. Karaciğere güç verir. Tansiyonu dengeler.
BEZELYE:
Beyin sağlığını güçlendirir. Alzheimer'ı önler.
BAKLA:
Baş dönmesi baş ağrısı ve anemiye iyi gelir.
SEMİZOTU: Bolca C vitamini içerir. Gut hastalığını önler. Kabızlık çekenlere fayda sağlar.
ŞALGAM:
İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düşürür. Şeker hastalarına derman olur. İltihabı alır.