Kalp hastalıkları, can alıyor. Araştırmalara göre ortalama her 3 yetişkinden biri, kalp hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ersin Özen, kalp sağlığı için alınacak 6 tedbiri sıralıyor...
ROMATİZMAYA ADAÇAYI
Faydalı bitkilerden adaçayı, beyin fonksiyonlarını korur. Alzheimer riskini azaltır. Toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur. Boğaz enfeksiyonlarını temizler. Romatizma ağrılarını önler. Öksürüğü dindiren adaçayı, diş eti iltihaplarını da tedavi eder. Gebelik döneminde annelerin tüketmemesi önerilir.
HEMOROİDE ÇARE MISIR
Yüksek lif ve vitamin içeriğiyle mısır, yaz aylarının en sevi- len besinleri arasındadır. Sindirim sistemini hızlandıran süt mısır, kolon kanserinden korur. Hemoroit riskini azaltır. Gözleri güçlendirir. Kemik sağlığını korur. Kalp ve damar sağlığını dstekleyen mısır, inme riskini azaltır. Alzheimer'a karşı koruma sağlar. Saçları güçlendirir.
KOLESTEROLE PIRASA
Antioksidan etkisiyle kansere savaş açan pırasa, kolesterolü düşürür. İçerdiği K vitamini ile kemikleri güçlendirir. Kabızlığı bitirir. Damar sertliğini önleyen pırasa, idrar söktürücüdür. Kan dolaşımını düzenler. Gut hastalığını önler. Kan şekeri seviyesini dengeleyen pırasa, depresyondan da korur.
KARACİĞER DOSTU ZEYTIN
İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde zeytin, hafızayı güçlendirir. Kolesterolü düşürür ve kan damarlarını korur. Kalp dostu zeytin, şişkinlik ve gaz sorununu önler. Antioksidan etkisiyle karaciğeri temizler. İyi bir ağrı kesicidir. Kemik ve eklemleri güçlendirir. Zayıflatır.
ÇİÇEK GİBİ OLUN
Doğayı süsleyen hatmi çiçeği, insan vücuduna da şifa oluyor. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklara savaş açıyor. Hoş kokusuyla gönülleri çalan hatmi çiçeği, kaynatılıp çay olarak tüketiliyor. Faydaları şöyle sıralanıyor:
MASA BAŞI FITIK EDİYOR!
Boyun fıtığı, hayatı kabusa çeviriyor. Sırt, omuz ve kürek kemiğinde ağrıya, ellerde uyuşmaya yol açıyor. Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Örnek, özellikle masa başında uzun süre sabit çalışma, ağır yük taşıma ve cep telefonu kullanmanın hastalığa yol açtığına dikkat çekiyor. Fıtığın tanı ve tedavisiyle ilgili bilgilendiriyor. Şu bilgileri veriyor: Tanıda; fiziki muayene, röntgen, bilgisayarlı tomografi kullanılır. Mikrocerrahi yöntemi boyun fıtığı tedavisinde güzel sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Çok küçük kesi sayesinde iyileşme süresi çok daha çabuk oluyor.