Vücudumuzun en önemli organı kalp için en az 7 bin adım!

Vücudumuzun en önemli organı olan kalp, sağlığın temelini oluşturuyor. Özellikle damar sertliği olarak bilinen hastalık ise kalp krizi ve felç riskini artırıyor. Uzmanlar kalp sağlığı için en az 7 bin adım atılmasını tavsiye ediyor. İşte sizler için derlediğimiz 4 Nisan tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :04 Nisan 2022
Vücudumuzun en önemli organı kalp için en az 7 bin adım!

İÇİNDEKİLER

Kalp hastalıkları, sağlığı tehdit ediyor. Özellikle damar sertliği olarak bilinen hastalık ise kalp krizi ve felç riskini artırıyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Doğan, damar sertliğinin genellikle terleme, göğüste ağrı, bunalma, nefes darlığı ve bulantı gibi şikayetlere yol açtığını söylüyor. "Eğer saptanmış bir damar sertliği varsa, tedavide öncelikle medikal yöntemler kullanılmalı. Bu yöntemlerden sonuç alınmadığında balon stent veya bypass ile tıkanan ve daralan damarlar açılabilir" diyor. Ameliyat olup stent takılan kişilerin hayat tarzlarına dikkat etmesi gerektiğini belirten Dr. Doğan, şöyle devam ediyor: Kilo kontrolü, düzenli egzersiz, günde en az 7 bin adım atılması şart. Sebze ağırlıklı beslenmek de gerekir.



KİREÇLENMEYİ DİZE GETİRİN
İlerleyen yaşla birlikte ortaya çıkan kireçlenme, özellikle dizleri vuruyor! Merdiven inerken, çıkarken veya oturup ayağa kalkarken oluşan ağrı, yaşam kalitesini düşürüyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, fazla kilonun da eklem kıkırdağını olumsuz etkilediğini söylüyor. "Portakal, mandalina, greyfurt, küçük taneli meyveler, dolmalık biber, domates, soğan kollajen üretiminde kullanılır. Balık da içerdiği Omega-3 sayesinde iskelet sistemini destekler. D vitamini kesinlikle yeterli düzeyde tutulması gereken bir tedavi aracıdır" diyor.



BAĞIRSAKLAR SİMİTLE HUZURSUZ
Bağırsakların sağlıklı olması, tüm bedeni etkiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Sarıkaya, erişkinlerin yaklaşık yüzde 15'inde görülen huzursuz bağırsak sendromuyla ilgili bilgi veriyor. Şişkinliği artıran besinlerden uzak durulmasını öneriyor. Fasulye, soğan, kereviz, havuç, kuru üzüm, muz, kayısı, kuru erik, Brüksel lahanası ve simit tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirtiyor.

ENFEKSİYONA PAPATYA ETKİSİ
Kadınlarda en sık görülen sağlık sorunlarının başında idrar yolu enfeksiyonu geliyor. İdrar yaparken yanma, karın ağrısında baskı ve düşük ateşle belirti veren bu hastalık, tedavi edilmediğinde böbreklere de zarar veriyor. Doktor tedavisinin yanı sıra bazı besinler de bu hastalığın iyileşmesine yardımcı oluyor. Uzmanlar, enfeksiyonu iyileştirecek diğer besinleri sıralıyor:
KIZILCIK: Antibiyotik ve antioksidan etkisiyle enfeksiyonları temizler. İdrar yolu iltihabının doğal ilacıdır.
PAPAYA: idrarın sağlıklı atılmasını sağlar. Antioksidan etkisiyle idrar, bağırsak ve kolonu temizler.
PORTAKAL VE LİMON SUYU: İçerdiği C vitamini ile portakal ve limon, enfeksiyonu bitirir.
ANANAS: İdrardaki iltihabı azaltır. Her gün yenmesi gerekir.

DİYABETE YEŞİL ELMA
Vitamin deposu elma, kan şekerini dengeler. Dişleri beyazlatır. Elma kabuğu sindirimi güçlendirir. Kolesterolü düşüren bu meyve, kalp krizine karşı korur. Bağışıklığı güçlendirir. Vücuda güç verir.

ROMATİZMANIN İLACI LİMON
C vitamini deposu limon, hazımsızlığı bitirir. Kabızlığı engeller. Bağırsakları temizler. Soğuk algınlığı ve griple savaşarak hastalıkları iyileştirir. Dişleri temizler. Romatizma ağrılarını azaltır.

AĞIZ KOKUSUNA SALATALIK
Vitamin deposu salatalık, kalbi korur. Mide rahatsızlıklarını giderir. Gut hastalığına iyi gelir. Lifli yapısı ile sindirimi hızlandırır. Karaciğeri temizler. Kemikleri güçlendirir. Ağız kokusunu bitirir.

ASTIMA KIVI ETKİSİ
Sindirimi hızlandıran kivi, kalbi güçlendirir. Kan şekerinin dengeler. Diyabetten korur. Bağışıklığı güçlendirir. DNA hasarlarını gidererek kanserden korur. Astım şikayetlerini hafifletir. Kırışıklıkları giderir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN