CAN DÜŞMANI KONSERVE
Genellikle yaz aylarında yapılan konservelerin hazırlanmasında sebze ve meyvelere dikkat etmek gerekiyor. Dr. Hilal Demirkesen Bıçak, şu uyarıları yapıyor: Sıcak dolum tercih edilmelidir. Konserve malzemelerini öncelikli olarak steril hale getirmeliyiz. Ev ortamında bu sterilizasyonu kaynatarak yapabiliriz. Cam kavanozlar tercih edilmelidir. Cam kavanozlarımızı öncesinde kaynatalım, kapakları, paslanmamış, zedelenmemiş şekilde kapaklar tercih edelim.
CİĞERLERE NANE
Nane, dişleri temizler. Sivilcelerle mücadele eder. Sindirim sistemini çalıştırır. Baş ağrısını azaltır. Yorgunluğu alır. Akciğerleri temizler.
KANSIZLIĞA ERİK
Erik, yaşlanmaya savaş açar. Kan şekerini dengeler. Metabolizmayı hızlandırır. Kansızlığı bitirir. Pankreas, bağırsak, mide ve meme kanserini önler.
DİYABETE ÇÖREK OTU
Hamur işlerini lezzetlendiren çörek otu, kolon, prostat ve akciğer kanserine karşı koruma sağlar. Beyin hücrelerini güçlendirir ve Alzheimer'dan korur. Yüksek kolesterolü düşürür.