Zehri onla atın!

Besin zehirlenmesi yazın mevsiminde oldukça sık görülüyor. Bunun nedeni ise sıcaklarda besinlerde daha kolay üreyip çoğalabilmeleri. Dr. Ozan Kocakaya, besin zehirlenmesine karşı almanız gereken önlemleri şöyle sıralıyor:
Ellerinizi en az 20 saniye boyunca, sabunla yıkamayı alışkanlık edinin.
Çiğ süt içeren yumuşak peynir yemeyin.
Süt ürünlerine dikkat edin.
Meyve ve sebzeleri akan temiz su altında yıkayın.
Buzdolabının sıcaklığının en az -18 dereceye ayarlı olduğundan emin olun.
Etlerin iyice pişmiş olmasına dikkat edin.
Pişmiş yiyecekleri 2 saatten uzun bekletmeyin.
Pişmemiş etleri hazırlarken diğer yiyeceklerden uzak tutun.
Pişmemiş etlerle temas eden aletleri sonra temizleyin.
Beklemiş salataları

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.