Kış çayları şifa saçıyor. Bilinçli tüketildiği takdirde hastalıklara iyi geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Sungur, en çok tüketilen kış çaylarını sıralıyor:
KEKİK ÇAYI: Üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla savaşır. Tansiyon düşürür. Ancak düşük tansiyonlu kişilerde kan basıncını daha da düşürmesi nedeniyle önerilmemektedir.
KUŞBURNU ÇAYI: Bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı vücudun direncini artırır.
ADAÇAYI: Boğaz enfeksiyonuna çok iyi gelir. Solunum yollarını rahatlatan ve öksürüğe iyi gelen adaçayı bazı ilaçlarla etkileşime girme potansiyeline sahiptir. Bu nedenle dikkatli tüketmek gerekir.
ZERDEÇAL ÇAYI: Antioksidan ve anti-inflamatuar (iltihap giderici) etkiler gösterir. Safra taşı, safra kanalı tıkanıklığı veya karaciğer rahatsızlığı olanlar tüketmemelidir.
ZENCEFİL ÇAYI: Soğuk algınlığı semptomlarını, öksürüğü azaltır ve boğaz ağrısına iyi gelir. İlaçlar ile etkileşim riski yüksek olduğu için uzmana danışılmamalıdır.
IHLAMUR ÇAYI: İltihaplanmayı önlemeye yardımcı olan antioksidanlar içerir. Soğuk algınlığı semptomlarını azaltır. Ağrı ve krampları hafifletmeye destek olur.