Margarini tencereye koyup eritin ve temizlediğiniz arpacık soğanları ekleyin. Ardından eti ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etleri kendi suyunda pişmeye bırakın. Diğer taraftan havucu ve patatesi minik küpler halinde doğrayın. Pişmekte olan etlerin üzerine ekleyin. Yeşil biber ile kırmızı biberi de iri iri doğrayıp tencereye ilave edin. Ardından küp küp doğranmış kabakları ve bezelyeyi de ekleyin. Son olarak kabuğunu soyup doğradığımız bir adet domatesi ve sarımsakları da pişen sebzelere ekledikten sonra 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Baharatlarını da ekleyerek kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alın. Üzerine kekik serperek servis edebilirsiniz Afiyet olsun.
Malzemeler
Yarım kg kuşbaşı et
1 adet domates
8-10 adet arpacık soğan
1 adet kabak
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 kase bezelye
1 adet patates
1 adet havuç
tuz
karabiber
kırmızı biber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı margarin
* * *
Çikolatalı pasta
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip kek hamurunu elde edin. Ayrı bir tarafta benmari usulü eritilmiş bitter çikolatasını ve kakaoyu kek hamuruna ilave edin. Normal kek hamuruna göre daha kıvamlı bir hamur olacaktır. Orta büyüklükte yuvarlak fırın tepsisinde 30 dk kadar 170 derecede pişirin. Diğer taraftan mascarpone ve krem şantiyi bir kaşık ile birbirine karıştırın. Böylece daha sürülebilir bir kıvam elde edeceksiniz. Pudra şekeri ile tadını dilediğiniz gibi ayarlayın. Fırından çıkarıp soğumuş keki bir ip yardımı ile ortadan ikiye kesin. Üst parçayı alıp kremayı araya sürün. Dilerseniz Diğer parçayı üzerine kapatıp pudra şekeri serperek servis yapın. Dilerseniz bizim gibi keki ufalayarak üzerini kapatın. Afiyet olsun.
Malzemeler
110 g tereyağı
120 g bitter çikolata
1 yemek kaşığı kakao
110 g toz şeker
3 yumurta
60 g un
yarım paket kabartma tozu
Kreması:
1 paket mascarpone
3 yemek kaşığı krem şanti
2 yemek kaşığı pudra şekeri ( isteğinize göre ayarlayın