Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce, bölmelere portakal, limon, dilediğiniz meyve parçaları veya nane yaprakları yerleştirirseniz, dekoratif buzlar elde edersiniz.
Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için, ilk yıkamanızda bir gece soğuk suyun içinde bekletin, sonra yıkayın.
Böylece çekmelerine engel olursunuz.
Yeni bir tava satın aldığınızda, ilk önce bir miktar sirke kaynatın. Bu işlem ileride kızartmalarınızın tavaya yapışmasını engelleyecektir.
Duvarınıza çivi çakacağınız zaman, işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bir bant yapıştırın.
Çiviyi ondan sonra çakın. Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olursunuz.
Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için, onları bir gece tuzlu suyun içinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.
Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içine bir adet defne yaprağı atın.
Fırında patates yapmadan önce, 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.