EMEKLİ MAAŞI NEYE GÖRE HESAPLANIYOR?
Emekli maaşınız çalıştığınız süre, ödediğiniz prim miktarı gibi pek çok spesifik kritere göre hesaplanmakta. Uzun süre çalışan ve yüksek prim ödeyen sigortalıların görece daha fazla maaş aldığını gözlemlemekteyiz. Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkına göre yılda iki kez zamlanan emekli maaşları hak sahibinin istediği herhangi bir banka şubesine yatırılabiliyor.
4A (SSK) çalışanları için emeklilik aylığı hesaplama:
Öncelikle bunun için aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklamanız gerekmektedir. Ardından açılan sayfada T.C. kimlik numaranızı, SSK sicil numaranızı, Baba adınızı, Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve son olarak doğum tarihinizi giriniz. Daha sonra Sorgula butonuna basarak emeklilik aylığı hesaplama işlemini tamamlayınız.
4B (BAĞ-KUR) çalışanları için emeklilik aylığı:
Vermiş olduğumuz linke tıklayın. Açılan sayfada Kimliğimi Şimdi Doğrula butonuna tıklayın. Daha sonra T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi giriniz. Yönlendirildiğiniz sayfada Kurumu kısmından esnaf mısınız yoksa tarımla mı uğraşıyorsunuz onu seçin. Daha sonra Sorgula seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayınız.
SGK NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM ROBOTU 2021
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sunmuş bulunduğu bir başka hizmet ise "Ne vakit emekli olurum" robotu. Bu program vasıtası ile çeşitli bir şekilde emeklilik ile alakalı çeşitli verilere ulaşabilirsiniz. İşte ismim ismim SGK emekli yaşı, emekli aylığı öğrenme programsı
Cinsiyetiniz
Doğum Tarihiniz
Hizmete Başlama Tarihiniz alanlarını doldurun.
Malüliyetiniz Var mı, Erken Yaşlanma Var mı? Kısımlarını Evet ya da Hayır olarak seçin.
SSK Prim Ödeme Gün Sayınız
Diğer Sandıklara Ait Gün Sayınız
Askerlik/Sanatçı Gün Sayınız
Fiili Gün Sayınız
Yurtdışı Gün Sayınız
3600 Günün Doldurulduğu Tarih
Gerekli verileri girip GÖNDER tuşuna basınız. Karşınıza emekli olma şartına dair bulgularınız çıkacaktır. Artık siz de emekli olma şartını ve emekli olma yaşını öğrenmiş olacaksınız.