Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezunu olduğunu ve 2004 yılından beri ilçede kooperatif başkanlığı yaptığını söyledi.
İSMİ ÖN PLANA ÇIKINCA ADAY OLDU
Kooperatifi 116 üyeyle kurduklarını, şu an yaklaşık 400 üyeye sahip olduklarını belirten Akgün, kooperatif üzerinden 4-5 bin kasa çeşitli sera ürününün piyasaya sürüldüğünü kaydetti. Akgün, önce Belediye Meclis üyeliğine talebinin olduğunu ancak AK Parti Genel Merkezi'nin yaptığı anketlerde kendi isminin ön plana çıkması dolasıyla başkanlığa aday olduğunu anlattı.
HALK İLK BAŞTA ŞAŞIRDI
Ailesinin kendisine bu konuda sürekli destek verdiğini ifade eden Akgün, şöyle devam etti:
"Eşim zaten hiçbir zaman yanımdan ayrılmadı. Halkımızda ise bir şaşkınlık oldu. Çünkü alışagelmiş ataerkil bir toplumuz. 'Kadından belediye başkanı mı olur?' gibi söylentilerle yıpratılmaya çalışıldık. Böyle olduklarından dolayı değil, siyasi bir çekişmeden dolayı.
Yoksa ilçemizin eğitim durumu, çalışma durumu kadın ve erkekte çok iyi ama yıpratma mahiyetinde bunu öne sürdüler. Mührün kimde olduğu önemlidir, kadında veya erkekte olduğu değildir. Bunu biraz gözardı ederek kadınlığımızdan dolayı biraz yıpratılmaya çalışıldık."
BU KIYAFET OSMANLI'NIN BİR MİRASI
Akgün, muhafazakar bir insan olduğunu için başörtüsü kullandığını belirterek, şunları bildirdi:"Resmi giyindiğim zaman başörtü kullanırım ama genelde İstanbul'a da Ankara'ya da nereye gidersem gideyim bu kıyafetimi hiç çıkarmadım.
Kıyafetim hep aynıdır, hiçbir yerde değiştirmedim. Bu kıyafeti seviyorum, gurur duyuyorum. Bu kıyafeti Osmanlı'nın bir mirası olarak görüyorum. 'Yaşmak' adı verilen beyaz örtüyü kullanıyorum."
KADIN ELİ DEĞDİĞİNİ HERKES ANLAYACAK
Akgün, ilçenin eski belediye başkanlarından rahmetli Necdet Ünal'ı kendisine örnek aldığını vurguladı.
Göreve başladıktan sonra ilçedeki kurumları gezip eksiklikleri not aldığını kişilerden gelen talepleri de anında değerlendirdiklerini belirten Akgün, şöyle konuştu:
"Hizmetleri o şekilde yerine getiriyoruz. Çöplerimiz daha düzenli toplanmaya başladı. İlçemize ayrı bir görünüm gelecek kadın eli değdiğini herkes anlayacak. Evde anneyim, eşime iyi bir hanım olmaya çalışıyorum. Evde otorite hala eşimdedir.
BAŞÖRTÜLÜ BELEDİYE BAŞKANI OLACAK DESELERDİ İNANMAZDIM
Burada da adaletli bir şekilde başkanlık yapmaya çalışıyorum. Rolleri birbirine karıştırmadan, düzgün ve adaletli bir şekilde yönetim anlayışı benimsiyoruz. Bundan 15 yıl önce ben üniversitede okurken başörtülü bir kadının bu ülkede belediye başkanı olacağını söyleselerdi asla inanmazdım. Asla kimse mücadelesinden vazgeçmesin.
BAŞARI CİNSİYETTE DEĞİL, ZEKADA
Ne olursa olsun başarı cinsiyette değil, çalışmakta ve zekadadır. Mihalgazi'de pozitif ayrımcılık yapılacak, hanımların yaşantıları daha da kolaylaşacak. Yerinde hizmet en önemli politikamız. Hanımlara yönelik bütün sosyal faaliyetler, geziler bundan önce yoktu. Hanımların hayatını kolaylaştıran her türlü hizmeti vereceğiz. Bunun yanında Mihalgazi üreten bir toplum, kendine fazla zaman ayıran bir toplum değil, devlete yıllık 12 milyon lira vergi ödüyoruz. Ondan dolayı daha ziyade hizmete yönelik politikalar güdeceğiz."
BAŞBAKAN'IN SÖZÜNÜ TUTACAĞINA İNANIYORUM
Eskişehir-Mihalgazi karayolunun ilçenin en büyük sorunları arasında yer aldığını anlatan Akgün, "Yol sorunumuz var. Başbakanımız bize bu konuda söz verdi. Bu sürecin hızlanmasını istiyoruz. Ekonomik zarar görüyoruz. Başbakanımızın bu sözü tutacağına inanıyoruz. En büyük amacımız bu, halkımızın da beklentisi bu yolda" diye konuştu.