Türkiye'nin sarayı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yahudi baronların Türkiye'deki uzantılarıyla eleştirdiği Cumhurbaşkanlığı Sarayı için tarihi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Dolmabahçe ve Topkapı saraylarımızla övünürüz. Burası milletinin sarayıdır. Varsın söylesinler. Umurumuzda değil. Biz büyük bir devletiz" dedi

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :04 Aralık 2014
Türkiye’nin sarayı

İÇİNDEKİLER

Türk düşmanları baronlar ile sahibi Yahudi Axel Sipringer olan ve İsrail devleti ile aynı günlerde kurulan medyanın algı operasyonu yaptığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı, dün çok özel bir törene ev sahipliği yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ni, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerine verdi ve önemli açıklamalar yaptı:

Cumhurbaşkanlığı Sarayı... Varsın söylesinler. Hiç umurumuzda değil. Dolmabahçe Sarayımız, Topkapı Sarayımız ile hala övünürüz. "Şu anda acaba Türkiye Cumhuriyeti Devleti nereden yönetiliyor, nereden yönetildi?" Bu soruyu soranlara bir cevap vermek gerektiğinde işte bu cevabı, bu duruşuyla, bu saray verecektir. Burası Tayyip Erdoğan'ın sarayı değil. Burası Türk milletinin sarayıdır.

İlim ve sanatın evrensel boyut kazanması ve uluslararası camiada takdir edilmesi son derece önemlidir.

Nobel objektif mi? Asla. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını objektif mi? Asla. Yine söylüyorum. Dünya 5'ten büyüktür.

İçeride Avrupa var, Asya var, Amerika var. Kıtalar olarak ele alacak olursanız diğer kıtalar nerede? Yok. 5 ülke sadece Hıristiyanlardan oluşuyor.



Milletimizin
ve medeniyetimizin ihtiyaç duyduğu şey değerli Alev Alatlı'nın anlatmaya çalıştığı gibi aydın diktasına, yabancılaşmış ve milletini küçümseyen aydına projektör tutabilmektir.

Sağdan sola hepimiz işitiyoruz. "Bizde sanatçı, ilim insanıyetiştirmiyor". Hayır efendim. Bal gibi yetişiyor.

Biz ekonomimizle, nüfusumuzla, ileri standartlara ulaşan demokrasimizle olduğu kadar, tarihimizle, medeniyetimizle, sanatçılarımız, münevverlerimiz ve alimlerimizle de hiç tereddütsüz büyük bir ülkeyiz.

SAYIN NEYZENLERİN KUTBUDUR

Erdoğan, "Niyazi Sayın neyzenlerin kutbudur. Nefesinden bir medeniyet çıkan, nefesinden aşkın ve sevginin medeniyeti inşa olunan bir büyük ahlak, bir büyük erdem abidesidir. Üstadımıza bir kez de bugün milletçe şükranlarımızı ifade etmek istiyorum" dedi. Sayın da, net konuştu: Artık yaşlandım ney üfleyemiyorum. Ama kalbimle üfleyebilirim...

ALATLI ÜLKENİN VİCDANI

Sayın
Alev Alatlı hiç mübalağasız söylüyorum, bu ülkenin, özellikle de bu ülke münevverlerinin vicdanı oldu. Eserleriyle oldu. Bize büyük medeniyet anlayışını anlattı. Bize zihin tutulmalarını, kalp yaralarını anlattı. Sayın Alev Alatlı bize Batı'yı en doğru şekilde anlattı, gizli kapaklı bırakmadı.

AKARLI ÖMRÜNÜ İLME VAKFETT

Engin Deniz Akarlı ilmin ve tarihin hakikat üzerine nasıl inşa edilebileceğini gösterdi. 1. Dünya Savaşı'nın yüzüncü yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu günlerde, büyük tarihçilere ilim, hikmet ve hakikat sahibi tarihçilere ne kadar ihtiyacımız olduğunu milletçe derinden hissediyoruz. Akarlı hocamız, gerçekleri hem bize anlatmakla kalmadı hem de dünyaya anlattı.

YAHUDİ MEDYASI ÇILDIRDI

Welt (Almanya): Erdoğan kendine yeni ve şatafatlı bir sarayı layık gördü.
Bild (Almanya) Görmemişlik sarayı...
New York Times (ABD): Cumhurbaşkanı Erdoğan, giderek Putin'e benzedi. Kendine dev bir saray yaptırdı.
The Economist (İngiltere): Erdoğan'ın sarayının arazisi sit alanı. Mahkemeleri dinlemeyen yönetim, sarayı bitirdi.
Financial Times (İngiltere): Otoriter Erdoğan'ın ifratı...
Independent (İngiltere): Yeni sultanın yeni sarayı...