Hürriyet'e konuşan askeri kaynaklar, "Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili görüşlerini daha önce hükümetimize iletti" dedi. Ardından da "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye ve Irak'taki çatışmalar başta olmak üzere bölgesel risklerin arttığı bir dönemde bedelli askerlik çıkarılmasına olumlu bakmadığı" ifadesiyle algı operasyonu yaptı.
İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu habere isyan etti. Davutoğlu, "Türkiye'de demokratikleşme yerleştikçe herkesin öğrenmesi gereken bir şey var; böyle bilinmeyen kaynaklara atıfla yapılan haberler bitmeli" diye konuştu.
GENELKURMAY BİZE BAĞLIDIR
Davutoğlu ayrıca, "Genelkurmay Başkanlığımız, Başbakanlığa bağlıdır. Herhangi bir konuda kaygı iletmek için herhangi bir askeri kaynağın basına konuşmasına ihtiyaç yoktur" ifadelerini kullandı.
Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısının ardından Yunanistan'ın başkenti Atina'ya hareket eden Davutoğlu, hükümeti kurduktan sonra Yunanistan Başbakanı Samaras ile TANAP çerçevesinde Bakü'de bir araya geldiklerini, sonra telefonla görüştüklerini ve en kısa zamanda Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı'nı yapma kararı aldıklarını söyledi.
KİRLİ HABERCİLİK
Sürekli kirli haberciliğine rağmen okuyucularını aptal yerine koyarak sürekli tarafsızlık manifestosu yayınlayan Hürriyet'in yüzde 32.48'i Alman Axel Springer medya grubuna ait. Bu grubun gazetesi Bild'in Yayın Yönetmeni Kai Diekmann da Hürriyet'in yönetim kurulu üyesi. Bild'de ise Ertuğrul Özkök yer almakta.. Axel Springer'in 4 maddelik yayın ilkelerinin ikincisi ise "İsrail çıkarlarını desteklemek" ifadesi olduğu için, Türkiye ile olan gerilimde daima Tel Aviv tarafında yer alan Hürriyet bu konuda da son derece başarılı. Mavi Marmara konusunda bile İsrail'den yana tavır alan Hürriyet'in yazarları da 'İsrail yayın ilkeleri'ne uymakta son derece başarılı.