Hollanda - Fransa 0-0 MAÇ SONUCU || Hollanda - Fransa ÖZET

EURO 2024'ün D grubundaki iki favori karşı karşıya geldi. Hollanda ile Fransa arasında oynanan zorlu mücadeleden kazanan çıkmadı.

Giriş Tarihi 22 Haziran 2024, 00:01 Güncelleme 22 Haziran 2024, 00:01
Hollanda - Fransa 0-0 MAÇ SONUCU || Hollanda - Fransa ÖZET

İÇİNDEKİLER

D grubunda son 16'ya kalması en kuvvetli ihtimal olarak gözüken Hollanda ile Fransa kozlarını Red Bull Arena'da paylaştı. İki ekibin zorlu mücadelesinde çok sayıda pozisyon yaşanırken gol çizgisini geçmeyi başaramadılar.

HOLLANDA HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmanın ilk anları Hollanda'nın üstünlüğüne sahne oldu. Maçın başlamasından kısa bir süre geçmiştiki Depay'ın pasıyla yerinden fırlayan Frimpong, Maignan ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda başarılı fike bekçisi topu kornere çeldi. Cody Gakpo da Polonya'ya attığı golün benzeri bir pozisyonda içeri kat edip vurdu fakat yine Fransız file bekçisi müdahalesiyle Portakallar'a izin vermedi.

MBAPPE YEDEK BAŞLADI

Fransa'da Avusturya maçında burnu kırılan ve karşılaşmaya maskeyle hazırlanan Kylian Mbappe yedek kulübesinde oturdu. Yıldız oyuncunun yokluğunda Thuram forma giydi. Mücadelede Horozlar Rabiot'un zoru başardığı anda gole çok yaklaşırken Griezmann'ın vuruşunda ise Verbruggen topun kaleye girmesine izin vermeyerek harika bir müdahaleye imza attı ve pozisyon kornerle sonuçlandı.

İkinci yarıda Fransa net fırsatlar buldu. Aurélien Tchouaméni'nin kafa vuruşunda top üstten auta gitti. Griezmann ise Verbruggen'i geçemedi. Dakikalar 68'i gösterdiğinde ise Dembele, Ake'ye zor anlar yaşattı ancak vuruşunda top dışarı çıktı.

XAVI SIMONS VAR'A TAKILDI

Maçın 71'inci dakikasında Depay'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Xavi Simons fileleri havalandırdı ancak Hollandalı başka bir futbolcunun Maignan'ı engellediği gerekçesiyle hakem Anthony Taylor VAR'dan gelen karar sonrasonda golü iptal etti. Hollanda gruptaki son maçında Avusturya, Fransa ise Polonya ile karşılaşacak.

TRT 1 CANLI İZLE

https://www.trtizle.com/canli/tv/trt-1 adresinden maçları takip edebilirsiniz.

ASpor CANLI YAYIN

HOLLANDA-FRANSA CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

İLK 11'LER

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Simons, Reijnders, Frimpong, Memphis Depay, Gakpo.

Fransa: Maignan, Kounde, Upamecano, Saliba, Hernandez, Tchouameni, Kante, Rabiot, Dembele, Thuram, Griezmann.



İKİ TAKIM DA ÜÇ PUANLA BAŞLADI

D Grubu'nda ilk maçlarını kazanan iki takım, liderlik için kritik karşılaşmada kozlarını paylaşacak. Gruptaki ilk karşılaşmalarda Hollanda, Polonya'yı 2-1, Fransa da Avusturya'yı 1-0 yendi. Takımlar, galip gelerek son grup maçları öncesi liderlik için avantaj yakalamayı amaçlıyor.