EURO 2024'te İspanya'nın kusursuz yürüyüşü: 3'te 3 yaptılar Arnavutluk'u evlerine yolladılar... İşte atılan goller

EURO 2024'te B grubu maçları bu akşam tamamlandı. Son 16 turuna kalmayı garantileyen İspanya, sadece 1 puan toplayabilen Arnavutluk ile kozlarını paylaştı. İlk yarıda Dani Olmo'nun asistinde ağları bulan Ferran Torres ile öne geçen İspanyollar, karşılaşmanın geri kalanında da üstünlüğünü korudu ve 3'te 3 yaptı. son 16 turunda A grubu ikincisi İsviçre ile eşleşti. Arnavutluk ise turnuvaya veda etti.

Giriş Tarihi 24 Haziran 2024, 21:55 Güncelleme 25 Haziran 2024, 00:37
EURO 2024’te İspanya’nın kusursuz yürüyüşü: 3’te 3 yaptılar Arnavutluk’u evlerine yolladılar... İşte atılan goller

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin de katıldığı ve 24 takımın mücadele ettiği 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Arnavutluk ile karşı karşıya gelen İspanya, Ferran Torres'in ilk yarıda attığı golle 1-0 yenerek 9 puanla son 16 turuna yükseldi ve İsviçre'nin rakibi oldu. Mücadelesi ile takdir toplayan Arnavutlar ise 1 puanla EURO 2024'ten elendi.

GOL

Olmo müthiş çıkardı, Ferran Torres köşeye bıraktı!

İSPANYA'DA TAM 10 DEĞİŞİKLİK

Grupta geride kalan 2 maçını kazanarak 6 puana yükselen İspanya, Arnavutluk karşısına çok büyük bir revizyonla çıktı. Deneyimli teknik direktör Luis de la Fuente, Aymeric Laporte haricinde tüm futbolcuları değiştirerek sahaya sürdü. Başarılı antrenör kalede Raya yer alırken defansta Nafas, Vivian, Grimaldo, orta sahada Merino, Zubimendi, Oyarzabal, Olmo, Torres ve forvette Joselu'yu terchi etti.

AÇILIŞ TORRES'TEN

Karşılaşmada dakikalar 13'ü gösterdiğinde perdeyi açan isim Ferran Torres oldu.Barcelona'nın 24 yaşındaki yıldızı Dani Olmo'dan gelen pas sonrasında ülkesini 1-0 ön geçirmeyi başardı. Böylelikle Torres 2020'de bu yana 43 kez terlettiği İspanya formasıyla 44'üncü karşılaşmasında 20'inci kez gol sevinci yaşadı.

MUÇİ YİNE YOK!

Süper Lig'den EURO 2024'e giden futbolcular arasında yer alan Beşiktaşlı Ernest Muçi, turnuvada üçüncü maça da ilk 11'de başlayamadı. Siyah beyazlıların transfer konusunda yüksek beklentiler içerisinde olduğu yıldız futbolcu yedek kulübesinde şans bekledi. Sivasspor'un golcüsü Rey Manaj ise ikinci kez takımıyla ilk 11'de sahaya çıkmayı başardı.

İSPANYA'NIN RAKİBİ İSVİÇRE

EURO 2024'ün B grubunu lider tamamlayan İspanya, A grubunun ikincisi İsviçre ile eşleşti. İki takım 29 Haziran'da çeyrek finale çıkabilmek için karşı karşıya gelecek.