31 yılı tarihe gömdüler! İsviçre son şampiyon İtalya'yı 2-0'la sahadan silip EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi... İşte atılan goller

Almanya'da düzenlenen EURO 2024'te ilk çeyrek finalist İsviçre - İtalya maçının ardından belli oldu. Karşılaşmayı 90 dakika boyunca üstün götüren kırmızı beyazlılar iki yarıda da attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı ve adını son 8 takım arasına yazdırmayı başardı. İsviçre bu sonuçla İngiltere Slovakya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. İşte İsviçre - İtalya maçında yaşananlar, önemli anlar ve atılan goller...

Giriş Tarihi 29 Haziran 2024, 18:51 Güncelleme 29 Haziran 2024, 21:07
31 yılı tarihe gömdüler! İsviçre son şampiyon İtalya’yı 2-0’la sahadan silip EURO 2024’te çeyrek finale yükseldi... İşte atılan goller

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin de katıldığı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk çeyrek finalist İsviçre oldu. Vargas'ın ilk golde asist yaptığı ve ikincisinde Donnarumma'yı mağlup ederek damga vurduğu zorlu randevudan İsviçre 2-0 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi. Son şampiyon İtalyanları 31 yıl sonra yenme başarısı gösteren İsviçreliler yarı finale çıkabilmek için İngiltere - Slovakya eşleşmesinden gelecek takımla kozlarını paylaşacak. İşte İsviçre - İtalya maçında yaşananlar, önemli anlar ve atılan goller...

GOLLER VE ÖNEMLİ POZİSYONLAR

Vargas çevirdi, ceza sahasına sızan Freuler iyi bitirdi! İsviçre dengeyi bozdu...

İsviçre gole çok yaklaştı! Embolo karşı karşıya pozisyonda Donnarumma'yı geçemedi...

Vargas'tan enfes bir gol! Uzak köşeye muazzam vurdu! Donnarumma çaresiz...

MAÇTAN DAKİKALAR

1' Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda Szymon Marciniak'ın çaldığı düdükle maç başladı.

4' İsviçre maça hızlı başladı. Rodriguez'in yaptığı ortada Bastoni kafa vuruşuyla topu uzaklaştırdı.

11' Granit Xhaka'nın diagonal pasında hareketlenen Ndoye, çaprazdan çok etkisiz bir vuruş yaptı.

24' Embolo savunma arkasına yaptığı koşuyla Donnarumma ile karşı karşıya kaldı. İtalyan kaleci rakibinin yaptığı vuruş sonrasında hem estetik hem de kritik bir hamle ile topu çelmeyi başardı.

25' Chiesa'nın ceza sahası içinde yaptığı vuruşta Akanji topu kornere gönderdi.

32' Rodriguez'in uzaktan şutunda top üstten auta çıktı.

37' GOOOOOOL! Vargas'ın soldan verdiği pas sonrası Freuler ceza sahası içinde yaptığı kontrol sonrası sol ayakla topu ağlara gönderdi ve İsviçre 1-0 öne geçti.

45+1' Rieder'in kullandığı serbest vuruşta Donnarumma'nın müdahalesi sonrası top direğe çarpıp dışarı çıktı.

46' GOOOOOOL! İkinci yarı adeta golle başladı! İlk devre Freuler'e asist yapan Vargas bu kez jeneriklik bir vuruşla ceza sahasının solundan topu ağlarla buluşturdu.

52' İsviçre sahada belki de hiç varlık gösteremeyen İtalya'ya neredeyse gol hediye edecekti. Schar'ın ters vuruşu sonrasında top oyun alanına geri döndü.

73' İtalya ilk isabetli şutunu attı. Retegui'nin zayıf vuruşunda Zommer kontrol etmekte zorlanmadı.

75' Scamacca'nın kale dibinde yaptığı vuruş sonrası top direkten döndü.

90' İsviçre son düdükle birlikte çeyrek finale yükseldi.

VARGAS MAÇA DAMGA VURDU

Karşılaşmaya büyük üstünlükle başlayan İsviçre, rakibini adeta sahadan sildi. Son galibiyetini 1993'te oynanan 1994 FIFA Dünya Kupası elemelerinde 1-0'lık skorla alan isviçre bu kez rakibini adeta domine etti. Mücadelede Ruben Vargas ilk golde Freuler'e asist yaparken 2012'den bu yana en fazla kurtarış yapan İtalyan kaleci olarak rekor kırmayı başaran Donnarumma'yı harika bir vuruşla mağlup ederek skoru 2-0'a getirdi.

İLK ŞUT 73'TE

Spalletti'nin öğrencileri rakibine karşı cevap vermekte zorlandı. İlk yarıda adeta sahadan silinen İtalyanlar ikinci devrenin hemen başından gelen golle moral olarak düştü. İlk şut da 73'te çok cılız bir vuruşla geldi. Scamacca'nın kale dibindeki hamlesi sonrası top direkten döndü. Bu sırada deneyimli teknik direktör yaptığı değişikliklerle skoru değiştirmeye çalıştı.

RAKİPLERİ KİM OLACAK?

İtalya'yı 2-0 ile geçerek çeyrek finale yükselen İsviçre, İngiltere - Slovakya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.