EURO 2024'te UEFA'dan Jude Bellingham'a soruşturma! O hareket sonrası gözler Halil Umut Meler'in raporunda

EURO 2024'ün son 16 turunda Slovakya ile karşılaşan İngiltere, Slovakya'yı uzatmalarda 2-1 yenmeyi başardı ve çeyrek finale yükseldi. Karşılaşmayı uzatan golde muhteşem bir rövaşata ile gündeme oturan Jude Bellingham'ın sevinç sırasında cinsel organını tuttuğu iddia edildi.UEFA, yıldız oyuncu hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2024, 17:34 Güncelleme 01 Temmuz 2024, 18:40
EURO 2024’te UEFA’dan Jude Bellingham’a soruşturma! O hareket sonrası gözler Halil Umut Meler’in raporunda

İÇİNDEKİLER

Almanya'ya EuRO 2024'ün favorilerinden biri olarak gelen ve grup aşamasında istediği performansı sergileyemese de son 16 turunda Slovakya'yı 2-1 yenen İngiltere çeyrek finale yükseldi. Karşılaşmada rakibi karşısında çok zorlanan İngilizler, bitiş düdüğüne çok az bir süre kala Bellingham'ın rövaşatasıyla skoru eşitledi. Uzatmalarda ise Kane sahneye çıkarak kafayla golünü atarak ülkesine son 8 takım arasına kaldığı müjdesini verdi.

Slovakya ise 25'inci dakikada Ivan Schranz ile öne geçmesine rağmen yenilmenin üzüntüsünü yaşarken aynı durumun İngilziler karşısında tam 4'üncü kez yaşanması da farklı bir durum olarak ön plana çıktı. Uzatmalarda da rakibini zorlayan Slovaklar rakip kaleyi zorlanınca evlerine dönmek zorunda kaldılar.

90+5'e kadar isabetli şutu olmayan İngilitere, eşitliği getiren Bellingham'ın hareketiyle adeta şoke oldu. Real Madrid'deki performansıyla da alkış toplayan genç futbolcu, golden sonra Slovakya yedek kulübesine doğru cinsel organını işaret etti.

Kendisine gelen tepkiler üzerine açıklamalarda bulunan Bellingham; "Kendi arkadaşlarıma yönelik bir şakaydı. Slovakya Milli Takımı'nın bu geceki oyununa saygı duymaktan başka bir şey yapmadım" ifadesini kullandı.

CEZA ALABİLİR

Jude Bellingham'ın yaptığı bu hareket kendisine pahalıya mal olabilir. The Athletic, İngilizleri şoke edecek bir haber verdi ve yıldız futbolcunun ceza alabileceğini aktardı.

Habere göre İngiliz yıldız golden sonra yaptığı hareket nedeniyle UEFA tarafından cezalandırılabilir. Oyun içinde ve sonrasında kırmızı kartla cezalandırılmasa dahi sonrasında görüntülerden bu kararın verilme olasılığı bulunduğundan bahsedildi.

Kurallara göre "UEFA'nın disiplin organının olası bir eylem hakkında karar vermeden önce maçın hakeminden ve diğer yetkililerden gelecek raporları bekleyeceğini" de eklendi.

UEFA KARARINI VERDİ

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) İngiltere, son 16 turunda Slovakya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. İngiltere adına ilk golü kaydederek maçı uzatmalara götüren Jude Bellingham, gol sevinci sırasında rakip yedek kulübesine yaptığı iddia edilen hareketle ilgili bugün disiplin kuruluna sevk edildi. 21 yaşındaki futbolcu için soruşturma açıldığı belirtilirken, bir UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi, Jude Bellingham'ın maçta meydana geldiği iddia edilen kural dışı davranış ihlaline ilişkin disiplin soruşturması yürüteceği ifade edildi.



HALİL UMUT MELER'İN RAPORU BEKLENİYOR

Kurallar "her türlü müstehcen hareketin ya da saldırgan veya aşağılayıcı eylemin kırmızı kartla cezalandırılması gerektiğini" belirtirken, "UEFA'nın disiplin organının olası bir eylem hakkında karar vermeden önce maçın hakeminden ve diğer yetkililerden gelecek raporları bekleyeceğini" de ekliyor.