Galatasaray'da beklenen transfer gerçekleşiyor! Yıldız futbolcu için geliyorlar...

Yeni sezonda şampiyonluk hedefiyle mücadele vermek isteyen Galatasaray, kadrosunu oluşturmak adına çalışmalarına devam ediyor. İlk imza bugün Michy Batshuayi'ye attırıldı. Ayrıca Mertens ile de kontrat uzatıldı. Sarı kırmızılılarda yabancı kontenjanı konusunda sıkıntı yaşamamak için bazı futbolcuların gönderilmesi gerekiyor. Bu konuda da adımlar atılıyor. Sergio Oliveira'nın menajerini İstanbul'a çağıran Aslan bir yıldız için de kendisini isteyen takımla masaya oturuyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 04 Temmuz 2024, 21:13 Güncelleme 04 Temmuz 2024, 21:17
Galatasaray’da beklenen transfer gerçekleşiyor! Yıldız futbolcu için geliyorlar...

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de Süper Lig, Süper Kupa ve Türkiye Kupası'nın yanı sıra Avrupa'da da Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak isteyen Galatasaray, yeni sezon çalışmaları kapsamında trnasferlerine devam ediyor. Sarı kırmızılılar geride kalan 2 sezonda olduğu gibi zirveyi bırakmak istemeyen yönetim ve teknik heyet korodineli şekilde belirlenen oyuncular üzerinde çalışıyor.

Galatasaray'da yeni sezonun kadro yapılanması kapsamında ilk olarak Dries Mertens'in kontratı uzatıldı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, 37 yaşındaki futbolcunun sözleşmesinin 2024-2025 sezonu sonuna kadar uzatıldığı belirtildi. Mertens'e gelecek sezon için net 2 milyon 900 bin euro ödeneceği belirtildi.

Cimbom'da ilk dış transfer imzası ise Michy Batshuayi ile geldi. Belçikalı forveti geçtiğimiz günlerde KAP'a bildiren Aslan'da resmi imzalar da atıldı. Afrika asıllı yıldız 44 numara giyeceğini duyurdu ve açıklamalarda bulundu.

2026-2027 sezonu sonuna kadar Galatasaray ile sözleşme imzalayan Batshuayi, "Çok mutluyum. Galatasaray, büyük bir kulüp. Çok sık şampiyonluk yaşayan bir takım ve bu, bir oyuncu için çok önemli. Galatasaray, birkaç seneden beri beni istiyordu. Kaderin bizi bir araya getirdiğini düşünüyorum. Allah'ın yardımıyla bu formayı giyeceğim. Gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı takımda 44 numaralı formayı giyecek 30 yaşındaki oyuncu, "Galatasaray'ın bana duyduğu güvene karşılık çok çalışarak iyi sonuçlar almaya devam edeceğim. Yapmam gerekenleri yerine getireceğim. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeniden oynayacağım için mutluyum. Bu statta oynamak muhteşem bir deneyim olacak. İnanılmaz bir taraftara sahibiz. Bu, bana daha çok çalışarak gol atma isteği veriyor." şeklinde konuştu.

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'a transfer olarak 3 büyük takımın formasını giyen ilk yabancı futbolcu ünvanına sahip olacak Michy Batshuayi, "Süper Lig her geçen gün daha iyi bir hale geliyor. Üç büyük takımda da oynamış olacağım. Bu, çok büyük bir onur." değerlendirmesinde bulundu.

TRANSFERDE DURMAK YOK

Yeni sezonda da rakiplerini geride bırakmak isteyen Galatasaray'da forvet sonrasında bu kez sıra orta saha ve sağ beke geldi. Okan Buruk'un talebi doğrultusunda hareket eden yönetimin önceliği ise sağ bek. Aurier sonrası bu bölgeye yeni bir isim arayan deneyimli teknik direktör bir an önce transferin yapılmasını bekliyor.

ZANIOLO BİTTİ BİTİYOR

Galatasaray'ın geçen sezon Aston Villa'ya kiraladığı Nicolo Zaniolo'nun yeni kulübü belli oluyor. İtalyan kanat oyuncusu, Atalanta için Bergamo'ya giderek sağlık kontrollerinden geçti. İki takımın resmi anlaşmayı duyurması bekleniyor. 25 yaşındaki futbolcu için satın alma opsiyonlu kiralama üzerinde anlaşılması yüksek ihtimal olarak gözüküyor.

SIRADA TETE VAR

Zaniolo'dan yüksek gelir elde etmeyi uman Galatasaray'da Tete ile de bağlar koparılıyor. Brezilyalı sağ kanat oyuncusu için daha önce ülkesinden gelen 4 milyon euro civarındaki teklifler reddedilmişti. Ancak sambacının giderek düşen performansı ve Shakhtar ile yaşanan FIFA süreci nedeniyle kendisinden kurtulmak isteniyor.

CORINTHIANS TALİP

Sarı kırmızılıların yıldız oyuncusu için Brezilya ekiplerinden Corinthians devreye girdi. İlerleyen günlerde Galatasaray'In kapısını çalarak görüşmelere başlaması bekleniyor. Yönetimin de beklentisinin 8 milyon euro olduğu ifade edildi.