Trabzonspor'dan Meunier ve Lahtimi için fesih açıklaması! "Yasal süreç başlatıldı"

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, A Spor'a bağlanarak flaş açıklamalara imza attı. Thomas Meunier'in sözleşmesini tek taraflı feshettiğini duyuran Doğan, Belçikalı yıldıza haksız fesih nedeniyle dava açılacağını belirtti. Fırtına'dan ayrıca Lahtimi ile ilgili de KAP açıklaması geldi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2024, 13:10 Güncelleme Tarihi 16 Temmuz 2024, 17:26
Trabzonspor’dan Meunier ve Lahtimi için fesih açıklaması! Yasal süreç başlatıldı

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, A Spor canlı yayınına bağlanarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Thomas Meunier'in sözleşmesini tek taraflı feshettiğini duyuran Doğan, Belçikalı yıldıza haksız fesih nedeniyle dava açılacağını belirtti.


Ertuğrul Doğan'ın açıklamaları şöyle;

"Meunier için tüm hukuki haklarımızı kullanacağız. Burada durmak istemeyeni zorla tutmayacağız. Bu saatten sonra kendisinden geri dönüş olsa da şu an öyle bir bilgi geliyor ama hayır öyle bir şey söz konusu olmayacak. Dün gece bize ayrılacağını iletti."



"Onuachu ve Cham ile temaslarımız hala yoğun. İzlemenin istediği sağ bek oyuncuları ile temasa başladık. Bu hafta ve önümüzdeki hafta hareketlenecek. 5 veya 6 direkt oynayacak oyuncu alacağız."

KAP AÇIKLAMALARI GELDİ

Trabzonspor, Thomas Meunier ile yollarını ayırdığını KAP'a bildirdi.

Yapılan açıklamada; "Şirketimiz ile profesyonel futbolcu Thomas Andre Meunier arasındaki 07.02.2024 başlangıç ve 30.06.2025 bitiş tarihli profesyonel futbolcu sözleşmesi, Thomas Andre Meunier tarafından tek taraflı olarak feshedilmiştir. Futbolcu tarafından yapılan fesih işlemine ilişkin olarak, başta Thomas Andre Meunier olmak üzere ilgili tüm taraflara yönelik yasal süreçler şirketimiz tarafından başlatılmıştır." denildi.


"TAZMİNAT ÖDENMEYECEK"

Diğer yandan geçen sezonun başında Fas'tan alınan Montasser Lahtimi'nin de kontratı feshedildi.

KAP bildiriminde; "Şirketimiz ile profesyonel futbolcumuz Mountassir Lahtimi arasındaki 18.08.2022 başlangıç ve 31.05.2025 bitiş tarihli profesyonel futbolcu sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir. Yapılan anlaşmaya göre oyuncuya herhangi bir fesih tazminatı ödenmeyecektir." ifadelerine yer verildi.