Kartal evinde bir başka! Beşiktaş Süper Lig'de Eyüpspor'u 2-1 yendi!

Trendyol Süper Lig'in 6'ıncı haftasında Beşiktaş ile Eyüpspor kozlarını paylaştı. Trabzonspor deplasmanından 2 puan kayıpla dönen Kartal, rakibini 2-1 yendi. Karşılaşmada açılışı 20. dakikada Milot Rashica yaptı. İlk yarı 1-0 sona erdi. İkinci devrede ise dakikalar 64'ü gösterirken Emre Akbaba penaltıdan skoru eşitledi. 90+1'de Semih'e yapılan hareket sonrası siyah beyazlılar penaltı kazandı ve Ciro Immobile'nin golü ile yeniden öne geçti. Mücadele 2-1 sona erdi. İşte Beşiktaş - Eyüpspor maçında yaşanan önemli anlar...

Giriş Tarihi 22 Eylül 2024, 18:45 Güncelleme Tarihi 23 Eylül 2024, 00:20
Kartal evinde bir başka! Beşiktaş Süper Lig’de Eyüpspor’u 2-1 yendi!

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, Süper Lig'de Eyüpspor ile oynadığı mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve 3 puanı hanesine yazdırdı. İşte Beşiktaş - Eyüpspor maçında yaşanan önemli anlar...

Süper Lig'de iç sahada Antalyaspor ve Sivasspor engellerini aşan siyah-beyazlılarda Van Bronckhorst, Eyüpspor karşısında da galip gelerek Nevio Scala'dan sonra (2000-2001) Beşiktaş'ın başında iç sahada görev yaptığı ilk üç lig maçını kazanan ilk yabancı hoca oldu.

Ciro Immobile 8. golünü kaydetti. [Anadolu Ajansı]Ciro Immobile 8. golünü kaydetti. [Anadolu Ajansı]

MAÇTAN DAKİKALAR

12. dakikada Caner Erkin'in uzun pasında topla buluşan Mame Thiam, topla birlikte ceza sahasına girip rakibinden sıyrıldı ve penaltı noktası üzerinden vuruşunu yaptı. Kaleci Mert Günok meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

17. dakikada Al-Musrati'nin hatalı pasında araya giren Saiz'in, ceza sahası dışı sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Mert Günok meşin yuvarlağı kornere çeldi.

20. dakikada Joao Mario'nun pasında ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Rashica sol köşeye yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0

24. dakikada Rafa Silva'nın pasında ceza sahası için sağ tarafında topla buluşan Rashica, pasını Immobile'ye aktardı. Bu oyuncunun altıpas gerisinden yaptığı vuruşta kaleci Berke Özer meşin yuvarlağı çeldi.

54. dakikada Caner Erkin'in sağ taraftan kullandığı kornerde Ahmed Kutucu, ön direkte topa kafayla vurdu. Meşin yuvarlak, direk dibinden dışarı çıktı.

57. dakikada Rashica'nın sağ kanattan ortasında Rafa Silva, altıpas çizgisi önünde topa topuğuyla vurdu. Meşin yuvarlak, az farkla auta gitti.

58. dakikada kontratak şansı yakalayan Beşiktaş'ta Rashica'nın sağ kanattan ortasında Joao Mario, altıpas çizgisi önünde topa kafayla vurdu. Meşin yuvarlak, az farkla yandan auta çıktı.

64. dakikada Eyüpspor, penaltıdan beraberliği yakaladı. Maçın hakemi Zorbay Küçük, kaleci Mert Günok'un müdahalesi sonrası yere düşen Thiam'a, aldatmaya yönelik hareketinden dolayı sarı kart gösterdi. Zorbay Küçük, VAR'ın kendisini çağırmasının ardından da penaltı noktasını göstererek Thiam'ın sarı kartını iptal etti. Penaltıda topun başına geçen Emre Akbaba, fileleri havalandırdı: 1-1.

79. dakikada Melih Kabasakal'ın sağ kanattan ortasında Rashica'nın müdahalesi sonrası altıpasın içinde topu önünde bulan Thiam, bekletmeden şutunu çekti. Kaleci Mert Günok, topu çeldi.

90+3. dakikada Beşiktaş, penaltıdan bulduğu golle yeniden öne geçti. Tayfur Bingöl'ün Semih Kılıçsoy'a müdahalesinin ardından maçın hakemi Zorbay Küçük, VAR'ın kendisini çağırmasıyla pozisyonu izledi ve penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Immobile, yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-1.

Milot Rashica attığı golden sonra büyük sevinç yaşadı. [Anadolu Ajansı]Milot Rashica attığı golden sonra büyük sevinç yaşadı. [Anadolu Ajansı]

RASHICA'DAN İLK

Beşiktaş'ın Eyüpspor ile oynadığı mücadelede takımını 1-0 öne geçiren vuruşu yapan Rashica, bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Kosovalı kanat oyuncusu geride kalan sezonu 5 golle tamamlamıştı. Böylelikle siyah beyazlı forma ile 6'ıncı defa rakip kaleciyi mağlup etti.

Rafa Silva Trabzonspor maçının ardından Eyüpspor mücadelesinde de sert bir müdahale ile yerde kaldı. [Anadolu Ajansı}Rafa Silva Trabzonspor maçının ardından Eyüpspor mücadelesinde de sert bir müdahale ile yerde kaldı. [Anadolu Ajansı}

RAFA SILVA YİNE YERDE!

Siyah beyazlı ekibin sezon başında kadrosuna kattığı ve performansıyla dikkat çeken Rafa Silva, rakiplerin sert müdahalelerine maruz kalmıştı.

Son olarak Trabzonspor'un Boşnak yıldızı Edin Vişça'nın hareketi sonrasında yerde kalan ve deneyimli kanat oyuncusunun atılmasını sağlayan deneyimli oyuncu bu kez de Robin Yalçın'ın hareketi sonrasında sakatlık geçirdi.

Beşiktaş sosyal medya hesaplarından "Durduramayacaksınız" mesajı paylaşıldı..

Joao Mario iç sahadaki ilk maçına çıktı. [Anadolu Ajansı]Joao Mario iç sahadaki ilk maçına çıktı. [Anadolu Ajansı]

JOAO MARIO İLK İÇ SAHA MAÇINDA

Beşiktaş'ın Benfica'dan kiraladığı Joao Mario, siyah beyazlı forma ile ilk olarak Trabzonspor deplasmanına çıkmıştı.

Portekizli yıldız, seyircisi önünde ise Eyüpspor'a karşı mücadele verdi. Rashica'nın golünde de pası atan isim oldu ve hanesine asist yazdırdı.