Giovanni van Bronckhorst: Galibiyet için açlığım var

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Beşiktaş, Ajax ile karşı karşıya gelecek. Siyah beyazlıların Hollandalı teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, ülkesinde oynanacak randevu öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Deneyimli çalıştırıcı, ülkesinde oynamak için heyecanlı olduğunu ve kırmızı beyazlı ekibi yakından takip ettiğini ifade ederek galibiyet için büyük bir açlığının bulunduğunu dile getirdi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :25 Eylül 2024 , 19:50 Güncelleme Tarihi :25 Eylül 2024 , 22:19
Giovanni van Bronckhorst: Galibiyet için açlığım var

İÇİNDEKİLER

Trendyol Süper Lig'de oynaıdğı 5 karşılaşmanın 4'ünü kazanan ve birinden de beraberlikle ayrılan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Hollanda devi Ajax ile karşı karşıya gelecek.

Temsilcimizde Teknik Direktör Giovani van Bronckhorst, basın düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. van Bronckhorst, Beşiktaş'ın son dönemde Avrupa'da aldığı başarısız sonuçların ardından kulübün imajını düzeltmeye çalışacaklarını dile getirdi.

Giovanni van Bronckhorst son maçında Eyüpspor karşısında 2-1'lik galibiyet aldı. [Anadolu Ajansı]Giovanni van Bronckhorst son maçında Eyüpspor karşısında 2-1'lik galibiyet aldı. [Anadolu Ajansı]

Giovanni van Bronckhorst'un açıklamalarından öne çıkanlar;

"Ülkemde oynadığım maçlarda çok heyecanlanıyorum. Twente, Ajax... Çok güzel bir statta oynayacağız. Cuma sabahı uçakla galibiyetle dönmeyi umut ediyoruz."

"Farklı teknik direktörler çalıştı. Farklı oyunlar denendi. Gelen ve giden oyuncular vardı. 6 hoca değişti. Bu sezon dengeyi sağlamaya çalışacağız. Enerji verdik. Deneyimli ve yıldız oyuncular aldık. İyi bir grup hissi var. Bu da çok önemli. Bunu sahanın yanı sıra antrenmanlarda da görüyoruz. Geçen sene bu böyle değildi. Huzur geri döndü. Bu, oyuncularıma netlik sağladı. Başarımızı göstermek çok önemli. Emek vermeye devam etmek zorundayız. Genel olarak başlangıçtan memnunum."

"Beşiktaş'a başlamak zordu ancak yine de başlamaya karar verdim. Daha önce Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı oynamıştım. Burada çok iyi kulüpler var. Tutkulu takımlar. Böyle takımlarla oynamayı çok seviyorum. O hissi şu anda görüyorum. Çok fazla dinamik var. Muhteşem. Her zaman kupaları kazanmaya çalışan kulüplerde çalışmayı istiyorum. Bu yolda devam etmek istiyorum. En büyük hedefimiz şampiyonluk."

Giovanni van Bronckhorst, Ajax'ı yakından takip ettiğini söyledi. [Anadolu Ajansı]Giovanni van Bronckhorst, Ajax'ı yakından takip ettiğini söyledi. [Anadolu Ajansı]

"Oyuncu grubumuzu zaman zaman değiştirmek zorundayız. Bir takım için kısa sürede 9 teknik direktör çok ciddi bir değişim. Huzuru bulmak zorundasınız. Çantamı İstanbul'da bekletiyorum. Umarım uzun süre kalırım. Farklı sistemler oynayabiliyoruz. Bu da kadronun gücünü gösteriyor. Bu bir puzzle gibi. Belki de en güzeli de bu yaptığım meslekte."

"Yut dışında iyi sonuçlar almak çok önemli. Hollanda'nın 2 takımı Şampiyonlar Ligi'ne gitti. Fenerbahçe ve Galatasaray ise başarısız oldu. Bu, ülke adına bir kayıptı. Beşiktaş'ın son senelerdeki imajını bu sezon düzeltmeye çalışacağız. Hedefimiz galibiyet. Ocak ayından sonra yine bu turnuvada olmak istiyoruz. Farioli topu almak isteyen ve hücum oynamayı hedefleyen bir teknik adam. Fırsatlar kovalayacak. Biz de çok fazla defans yapacak bir takım değiliz. Yarın iki hücum yapan kadro göreceksiniz. Defansını iyi yapan takım iyi bir sonuçla sahadan ayrılacaktır."

"Çok güçlü bir takımımız var. İyi ve deneyimli oyuncularımız var ve deneyimlerini buraya getirdiler. Avrupa'ya da taşıyacaklar. Büyük bir değişim oldu. Her transferle de kendinizi güçlendirmeye çalışıyorsunuz. Büyük bir adım attığımızı düşünüyorum. Bu da bir temel oluşturacaktır."

"Ajax'ı çok iyi tanıyorum. Ajax, PSV, Feyenoord, Heerenveen, Twente... Buradan galip gelip ayrılmak en önemlisi. Ama ben farklı bir takıma karşı oynadım. Farklı bir hoca vardı. Ajax'ı çok yakından tanıyorum. Hislerimle alakalı bir fark yaratmıyor. Galip gelmek için açlığım var. Çok önemli bir maç ve galip gelmek istiyoruz."

Giovanni van Bronckhorst: Galibiyet için açlığım var

Mert Günok Trabzonspor maçında sarı kart gördü. [Anadolu Ajansı]Mert Günok Trabzonspor maçında sarı kart gördü. [Anadolu Ajansı]

"RAKİP ANALİZLERİNİ ÇOK İYİ YAPIYORUZ"

Basın toplantısında konuşan Mert Günok; "Ajax maçından inşallah Türkiye'ye galibiyet alarak döneriz. Takım olarak bunu istiyoruz.. Kaleci olarak performansımı geç oynamaya başlamakla değerlendirebilirim. (Gülerek). Şaka bir yana inşallah 5 sene daha forma giyerim, böyle bir hayalim var. Futbolculara ne istediğini aktaran bir hocamız var. Rakip analizlerini çok iyi yapıyoruz. Net bir şekilde söylüyor. Biz de sahada yapmaya çalışıyoruz. Lige ve sezona iyi başlamamız özgüven aşıladı." dedi.