Beşiktaş'ın savunma hattı alarm veriyor!

Süper Lig'de savunma anlamında iyi işler çıkaran ve ligin zirvesinde yer alan Beşiktaş, Avrupa'da tam tersi bir performans sergiliyor. İki maçta 7 gol yiyen Kartal, son sıraya demir attı.

Giriş Tarihi :04 Ekim 2024 , 15:49 Güncelleme Tarihi :04 Ekim 2024 , 15:49
Beşiktaş’ın savunma hattı alarm veriyor!

İÇİNDEKİLER

Avrupa Ligi'nin yeni formatında 8 farklı takımla maç yapacak olan siyah beyazlılar, ilk maçta deplasmanda Ajax'a 4-0 mağlup olduktan sonra, kendi evinde E. Frankfurt'a 3-1 yenildi.

Karşılaşmada 90 dakika boyunca üstün olan Van Bronckhorst'un öğrencileri, bir türlü kaleci Santos'u geçemedi. 21 yaşındaki Brezilyalı eldiven İmmobile'nin penaltısını kurtardıktan sonra kalesinde adeta devleşti ve 6 net gol pozisyonunda daha Beşiktaş forvetlerine gol şansı tanımadı. Buna karşılık siyah beyazlıların kalesine 3 kez gelen Frankfurt hücumcuları, (biri penaltı olmak üzere) bu atakların 3'ünü de gole çevirmeyi başardı.

Beşiktaş 2 maçta 7 gol yedi. (AFP)Beşiktaş 2 maçta 7 gol yedi. (AFP)
LİGDE AZ AVRUPA'DA ÇOK

Beşiktaş her ne kadar ligde başarılı bir performans gösterse de Avrupa'da aynı başarıyı tekrarlayamıyor.

Elemelerle birlikte 4 maçta sadece 1 galibiyet alabilen siyah beyazlılar, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik yaşadı. Beşiktaş bu karşılaşmalarda 11 gol yerken sadece 9 gol attı ve -2 averajı gördü. Siyah beyazlılar ligde ise defansif anlamda daha iyi bir görüntü sergilerken 6 maçta 4 gol yedi. Beşiktaş bu 6 maçta rakip ağlara 14 gol attı ve +10 averaja sahip oldu.