İzlanda - Türkiye | CANLI

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta mücadele eden A Milli Futbol Takımımız, dördüncü maçında İzlanda'nın konuğu oluyor. Ay yıldızlılar, oynanmaması da gündeme gelen ancak UEFA'nın kararıyla kararlaştırılan saatinde başlamasına onay verilen karşılaşmada rakibini yenerek puanını 10'a yükseltmek amacında. İzlanda - Türkiye maçının önemli anları ve canlı takibi takvim.com.tr'de.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :14 Ekim 2024 , 20:31 Güncelleme Tarihi :14 Ekim 2024 , 23:20
İzlanda - Türkiye | CANLI

İÇİNDEKİLER

Avrupa Şampiyonası sonrasında muhteşem bir başlangıç yaptığımız UEFA Uluslar B Ligi'nde millilerimiz dördüncü maçına İzlanda ile kozlarını paylaşıyor.

Ay yıldızlılar, zorlu randevuda rakibini yenerek 3 puanı hanesine yazdırmak ve yoluna yenilgisiz devam etmek istiyor. Teknik Direktör Vincenzo Montella da 17'inci karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak amacında.

İzlanda - Türkiye maçını takvim.com.tr'den canlı takip edebilirsiniz.İzlanda - Türkiye maçını takvim.com.tr'den canlı takip edebilirsiniz.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada İzlanda öne geçti. Anderson'un savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Oskarsson, uzun süre topu sürüp ceza sahasına girdi, altıpas önünde sağ çaprazda şutunda meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan'ın üzerinden ağlara gönderdi: 1-0.

6. dakikada milli takım beraberliğe yaklaştı. Kerem Aktürkoğlu'nun şutunda top savunmadan sekti ve ceza yayı önündeki Hakan Çalhanoğlu'na geldi. Hakan'ın gelişine sert şutunu kaleci Valdimarsson çeldi.

22. dakikada gelişen ev sahibi takımın atağında Fridriksson'un kafa ile indirdiği topu kontrol eden Oskarsson'un ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak yandan dışarıya çıktı.

Kenan Yıldız İzlanda karşısında ilk 11'de görev yaptı. [AA]Kenan Yıldız İzlanda karşısında ilk 11'de görev yaptı. [AA]

MONTELLA'DAN MECBURİ DEĞİŞİKLİKLER

Kaleyi Uğurcan Çakır korurken Mert Müldür'ün yerine Zeki Çelik forma giydi. Stoper hattında Abdülkadir Bardakcı ile Merih Demiral tandemi ve sol bekte Ferdi Kadıoğlu bir kez daha görev alan isimler oldu. Hakan Çalhanoğlu ve Orkun Köçkçü'nün oluşturduğu orta saha ikilisi de bozulmadı.

Karadağ karşısında golü atan İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün'ün yerine ilk 11'de tercih edilirken Barış Alper Yılmaz'ın yokluğunda Kenan Yıldız göev yaptı. Kerem Aktürkoğlu ve Arda Güler de yine bir önceki karşılaşmadan sonra yine forma alan isimler oldu.

İzlanda - Türkiye | CANLI

Atakan Karazor ilk defa milli takım kadrosunda yer aldı. [EPA]Atakan Karazor ilk defa milli takım kadrosunda yer aldı. [EPA]

ATAKAN KARAZOR İLK KEZ

A Milli Futbol Takımı'nda Atakan Karazor, ilk kez bir milli maçta kadroya girdi. Montella tarafından aday kadroya davet edilen 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, Karadağ ile Samsun'da oynanan karşılaşmanın kadrosunda yer alamamıştı.

Atakan Karazor, İzlanda maçının kadrosuna dahil edilirken, ilk kez bir milli maç kadrosunda yer almış oldu.

İzlanda 4 puanla 3. sırada yer alıyor. [İzlanda Futbol Federasyonu X Hesabı]İzlanda 4 puanla 3. sırada yer alıyor. [İzlanda Futbol Federasyonu X Hesabı]

MİLLİ TAKIMA DESTEK

Ay-yıldızlıların, İzlanda'ya konuk olduğu karşılaşmayı TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF 1'inci Başkanvekili Mecnun Otyakmaz, Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Kazancı ve yönetim kurulu üyeleri takip etti.

Öte yandan az sayıda taraftar, A Milli Takım'a destek oldu. İzlanda'da yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra çevre ülkelerden gelen vatandaşlar da karşılaşmayı takip etti.

A Milli Futbol Takımımız Karadağ'ı İrfan Can Kahveci'nin golü ile 1-0 yenmişti. [DHA]A Milli Futbol Takımımız Karadağ'ı İrfan Can Kahveci'nin golü ile 1-0 yenmişti. [DHA]

TÜRKİYE'NİN RAKİBİ GALLER

Millilerin UEFA Uluslar B Ligi'nde İzlanda karşısında çıktığı maçın ardından 5'inci karşılaşmadaki rakibi Galler olacak. İzlanda ise Karadağ ile deplasmanda kozlarını paylaşacak.

Milliler kalan tüm maçlarını kazanmak istiyor. [DHA]Milliler kalan tüm maçlarını kazanmak istiyor. [DHA]

ULUSLAR B LİGİ 4. GRUP PUAN DURUMU

  1. TÜRKİYE: 7
  2. GALLER: 5
  3. İZLANDA: 4
  4. KARADAĞ: 0