Oyunseverler şok üstüne şok yaşadı! PUBG krizi giderek büyüyor! O ülkede resmen yasaklandı

2020 yılında Hindistan, dünyada milyonlarca kişinin aktif bir halde oynadığı PUBG ile ilgili dikkat çeken bir karara imza atmıştı. Hindistan aralarında popüler PUBG Mobile oyununun da bulunmuş olduğu Çin bağlantılı 118 mobil uygulamaya yasak getirmişti. Çinli teknoloji şirketleri, kullanıcı bilgilerinin gizliliğini ihlal etmekle suçlanıyor. Yaşanan bu gelişme sonrası oyun değişim yaparak dönmeyi hedefliyor. PUBG Mobile merkezi Çin olan Tencent ile çalışmalarını beraber yapıyor. Krafton, Tencent ile Hindistan'da yollarını ayırmayı düşünüyor. PUBG yapım şirketinin Microsoft ile anlaşma sağlayarak verilerini Microsoft'un Azure hizmetine taşımak istediğini ifade ediliyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :06 Aralık 2021 , 14:25 Güncelleme Tarihi :06 Aralık 2021 , 14:25
Oyunseverler şok üstüne şok yaşadı! PUBG krizi giderek büyüyor! O ülkede resmen yasaklandı

İÇİNDEKİLER

Oyunseverler şok üstüne yaşadı! PUBG krizi giderek büyüyor! O ülkede resmen yasaklandı. Hindistan dikkat çeken bir karara imza atmıştı. Ülke PUBG oyunun yasaklanmasında karar kılmıştı. Hindistan, aralarında popüler PUBG Mobile oyununun da bulunduğu Çin bağlantılı 118 mobil uygulamaya yasak getirmişti. Oyunun dünyadaki pek çok ülkedeki yayıncı Tencent Games. Hindistan'da güvenlik problemleri nedeniyle bundan dolayı uygulamalara yasak getirmişti. Ülkeden PUBG'yi çekmek istemeyen Krafton yeni bir çözüm buldu ve Hindistan üzerinde Tencent ile bağları koparacak. Microsoft ile anlaşma yaparak onlara ilişkin bir hizmeti kullanmaya hazırlanıyor.

YENİ İSİMLE DÖNECEK

Ülkeden PUBG'yi çekmek istemeyen Krafton yeni bir çözüm buldu ve Hindistan üzerinde Tencent ile bağları koparacak. Microsoft ile anlaşma yaparak onlara ait bir hizmeti kullanmaya hazırlanıyor.

NE OLMUŞTU?

Bazı mobil uygulamaların kötüye kullanılarak kullanıcıların verilerinin çalınması ve gizlice Hindistan'ın dışındaki sunuculara aktarılması hakkında çok sayıda şikayet alındığı da ifade edilen açıklamada, bu kapsamda, aralarında PUBG Mobile, WeChat Reading, Voov Meeting, FaceU, InNote, Game of Sultans ve AppLock'ın da bulunduğu Çin'le irtibatlı 118 cep telefonu uygulamasının yasaklandığı kaydedildi.

33 MİLYON AKTİF KULLANICISI VARDI

Hindistan'da 33 milyonun üzerinde aktif PUBG Mobile kullanıcısı olduğu belirtiliyor. Çinli teknoloji şirketleri, kullanıcı bilgilerinin gizliliğini ihlal etmekle suçlanıyor.

Hindistan'da 29 Haziran'da da aralarında TikTok, CamScanner, Share it, WeChat, UC tarayıcı, Xender ve Clean-master gibi Çin'le bağlantılı 59 mobil uygulamaya yasak getirilmişti.

HİNDİSTAN İLE ÇİN ARASINDA GERGİNLİK

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Ladakh bölgesinde, 15 Haziran'da 20 Hint askerinin ölümüyle sonuçlanan çatışmaya neden olan ve bölgede tansiyonu yükselten süreç, Çin askerlerinin mayıs başında üç noktadan Ladakh bölgesine girmesi, burada çadır ve askeri karakollar kurmasıyla başlamıştı.

Hindistan Savunma Bakanlığından 31 Ağustos'ta yapılan açıklamada da Çin ordusunun, 29 Ağustos Cumartesi gecesi "statükoyu değiştirmeye yönelik provokatif askeri eylemlerde bulunduğu ve bölgedeki açmazın çözümü yolunda daha önce askeri ve diplomatik angajmanlarda varılan uzlaşıyı ihlal ettiği" ifadesi kullanılmıştı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Lician ise, aynı gün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Çin ordusunun iki ülke arasındaki Fiili Kontrol Hattı'na (LAC) riayet ettiğini, "askerlerin kesinlikle sınırı geçmediğini" söylemişti.

PUBG NEDİR?

PUBG, Güney Koreli video oyun şirketi Bluehole'un bir yan kuruluşu olan PUBG Corporation tarafından geliştirilen ve yayınlanan popüler bir çevrimiçi çok oyunculu savaş oyunudur.

Oyun, bir adada paraşütle oynayan ve kalan son kişi olmak için savaşan maksimum 100 oyuncuyla ilgileniyor. Oyuncular adaya indikten sonra silah ve diğer ekipmanları aramalı ve oyunu kazanmak için yarışmalıdır.