Kuruluş Osman 166. bölüm: Osman Bey işte Karadin Kalesi’ni fethetti

‘Kuruluş Osman’ın 166. Bölümünde Osman Bey, ordusuyla beraber kuşattığı Karadin Kalesi’ni fethetti ve kaleye siper edilen oğlu Alaeddin Bey’i kurtardı.

Giriş Tarihi :09 Ekim 2024 , 23:01 Güncelleme Tarihi :10 Ekim 2024 , 01:53
Kuruluş Osman 166. bölüm: Osman Bey işte Karadin Kalesi’ni fethetti

İÇİNDEKİLER

Kuruluş Osman'ın 166. Bölümünde Karadin Kalesi'nde Osman Bey ve Tekfur Andre karşı karşıya geldi.

Kuruluş Osman 166. bölümünden kare (ATV)Kuruluş Osman 166. bölümünden kare (ATV)

Osman Bey, Tekfur Andre'ye darbe üstüne darbe indirerek cezasını kesti. Bir taraftan Alaeddin Bey'in içinde bulunduğu kafesin zincirinin lokması giderek ayrılırken öte yandan Orhan Bey ve Bayhan Bey ise Alaeddin Bey'in kurtarılmasına yardımcı oldular.

Kuruluş Osman 166. bölümünden kare (ATV)Kuruluş Osman 166. bölümünden kare (ATV)

Karadin'deki son askerler ölürken, kalenin düştüğü haberini Cerkutay Bey şu sözlerle verdi: "Kale düşmüştür! Karadin gayrı Kayı mülküdür!" Tekfur Andre'nin hain oyunlarına ve planlarına rağmen Karadin Kalesi, Kayı'nın mülkü olurken, beyler ise Osman Bey'in zaferini kutladı.

Kuruluş Osman 166. bölümünden kare (ATV)Kuruluş Osman 166. bölümünden kare (ATV)

GONCA HATUN VE ALAEDDİN BEY'İN EVLAT ACISI
'Kuruluş Osman'ın 166. Bölümünde zorlu bir doğum süreci geçiren Gonca Hatun'un zehirlenerek bebeğini kaybetmesi ve bebeğin toprağa verilmesi bölüme damga vurdu. Kuruluş Osman'ın 166. Bölümünde Gonca Hatun'un çadırda başlayan doğumu tüm obayı yasa boğdu. Gonca Hatun zorlu bir doğum geçirirken öte yanda Begüm ve Hazal Hatunlar birbirine girdi. Begüm Hatun, Gonca Hatun'un aslında kendisi için pişirilen helvayı yediğini ve bu helvaya zehir katıldığını öne sürdü.

Kuruluş Osman 166. bölümünden kare (ATV)Kuruluş Osman 166. bölümünden kare (ATV)

Hazal Hatun'un onu zehirlemek amacıyla bu helvayı yaptığını iddia eden Begüm Hatun, obada büyük bir kriz oluşturdu. Gonca Hatun'un yediği yemekler araştırılırken obadakiler sorgulandı. Sorgulama sonucunda Gonca Hatun'un yediği helva sonucu zehirlendiği anlaşıldı. Gonca Hatun'un bebeği ise zehir sonucunda ölü doğdu. Bebeği hayata döndürmek için çok çaba sarf eden Bala Hatun ve Alaeddin Bey ise tüm çabalarına rağmen başarılı olamadı. Gonca Hatun ve Alaeddin Bey, gözyaşları içinde bebekleri Hayme'yi toprağa verdi. Bu acı haber tüm obayı yasa boğdu.

Kuruluş Osman 166. bölümünden kare (ATV)Kuruluş Osman 166. bölümünden kare (ATV)

OSMAN BEY İSLAM'IN KUTSAL EMANETLERİNİ İŞTE BÖYLE KURTARDI
Kuruluş Osman'ın 166. Bölümünde Komutan Lucas büyük bir plan yapıp Osman Bey'i ve Karesi Bey'i karşı karşıya getirmek istedi. Lucas, elindeki kutsal emanetleri silah olarak kullanarak iki büyük Türk beyini birbirlerine düşürdü. Osman Bey, kutsal emanetlerin çalındığını öğrendiğinde bu haber karşısında büyük bir öfke ve üzüntü duydu. Harekete geçen Osman Bey, Karadin Kalesi'ndeki keşişin akrep yüzüğü detayı sayesinde keşişin General Magnus ile bağlantılı olduğunu çözdü. Öte yandan güvercinle Osman Bey'e haber gönderen Holofira, Magnus'tan şüphe duyduğunu Osman Bey'e aktardı.


Magnus'u yakalayan Osman Bey, hançerini savurdu. Magnus, kendisine saplanan hançer sonucu kontrolünü kaybetti. Atın üzerinde duran kutsal emanetler yere düşmeden önce Osman Bey tarafından kurtarıldı. İslam'ın kutsal emanetleri karşısında gözyaşı döken Osman Bey, dizlerinin üstüne çökerek "Rabbime şükürler olsun. Sizi bana kavuşturana, benim yoluma çıkarana hamdü senalar olsun. Ey göklerin ve yerin hâkimi bu kuluna bunu bahşettin sana selam olsun, dualar olsun." şeklinde duasını etti.
Kutsal emanetlerin kendi eline geçeceğinden emin olan Karesi Bey'in tepkisi ise seyirci tarafından merak konusu oldu.


Yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz'ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit'in üstlendiği 'Kuruluş Osman'ın 166. Bölümü seyirciden yoğun ilgi görürken, sosyal medyada da en çok konuşulanlar arasında yer aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN