Amelelikten zirveye saklı kalan hikaye!

100 milyar euro serveti olduğu iddia edilen Adnan Saklı, dünyayı sarstı! Hikayesi, merak uyandırdı! Gerçeklere ise TAKVİM ulaştı Fakir ailenin azimli oğlu, inşaatlarda çalışmış, sıfırdan zirveye çıkmıştı

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :29 Mayıs 2010
Amelelikten zirveye saklı kalan hikaye!

İÇİNDEKİLER

Dünya tarihi böyle bir zengin görmedi! Ne Kraliçe Elizabeth, ne de Bill Gates'in servetine 100 milyar euro değer biçildi! İtalya'da kaçırıldıktan sonra 27 milyar euro fidye istenen, polisin operasyonu ile kurtarılan Türk işadamı Adnan Saklı'nın ise 100 milyar eurosu (123.5 milyar dolar) olduğu iddia edildi. İşte bu durum, sadece Türkiye'de değil, İtalya ve ABD başta olmak üzere tüm dünyada yankı yaptı. "Kimselerin bilmediği-tanımadığı" bu zenginin nereden geldiği, servetini nasıl elde ettiği merak uyandırdı!

KIRIM'DAN ALMANYA'YA GÖÇ
"Saklı" kalan bu hikayeye ise TAKVİM ulaştı. Henüz 56 yaşında olan Saklı'nın anne ve babası, Kırım'da yaşıyordu. Fakat İkinci Dünya Savaşı çıktı, ailenin de kaderi değişti. Saklı çifti, zorunlu olarak Almanya'ya göç etti. Savaşın bitmesiyle aile, "Biz Türküz" diyerek Türkiye'ye gelmek istedi. Saklılar, birkaç yıl sonra İstanbul Fatih'te yaşamaya başlamıştı. Tüm mal varlığını Kırım'da bırakan aile, yokluk içinde ömür geçiriyordu. Saklı çiftinin oğlu Adnan ise 28 Kasım 1954'te Fatih'te doğdu. İlkokula Şehremini'de başlayan Adnan, başarılı bir öğrenciydi.

20 YAŞINDA BORSAYLA TANIŞTI

Ama ailesi, Türkiye'de de tutunamadı! Adnan, ilkokul 4. sınıftayken bu kez göç yeri Amerika'ydı. "Fırsatlar ülkesinde" yeni bir hayata başlayan ailede, henüz delikanlılık çağında olan Adnan da çalışmak zorundaydı. Bugünlerde servetiyle konuşulan Adnan Saklı, o günlerde ABD'deki inşaatlarda amelelik yapmaya başladı. Bir yandan da okuluna devam etti. Liseyi bitirdikten sonra, henüz 20 yaşındayken Wall Street'te, 1'i Türk, 2'si ABD'li genç Broker'la tanıştı. Müteahhitlik de yapan Saklı, kısa süre sonra borsada 1 milyon dolarlık servet elde etmişti. Ardından dünyanın önemli isimlerinin dikkatini çekti ve olağanüstü bir portföye sahip oldu. Şimdilerde ABD'de bir bankasının da bulunduğu ileri sürülen Saklı'nın, iş için sık sık Türkiye'ye geldiği, bir kız kardeşinin bulunduğu ve onun da İngiltere'de yaşadığı öğrenildi.

BUSH FAKTÖRÜ
SaklI'nın bu kadar servetinin olup olmadığı tartışılırken İtalyan gazetelerinin iddiası akılları karıştırdı. Il Messaggero gazetesi, ABD'nin eski başkanı George Bush ve ailesinin de, Saklı isminin ardına gizlenen aileler arasında bulunduğu iddiasına yer verdi. Saklı'nın, ABD'deki milyarder ailelere ait hisse senetleri ve tahvillerin, gerçek sahiplerini saklama amacıyla bir maşa olmaktan öteye geçmeyen biri olabileceği ileri sürüldü.

GATES'TEN 2 KAT ZENGİN!
Saklı'nın serveti, ünlü ekonomi dergisi Forbes tarafından açıklanan "Dünyanın en zenginleri" listesindeki iki isim Carlos Slim (53.5) ve Bill Gates'in (53.0) servetlerinden bile daha yüksek... Ancak Saklı'nın, neden Forbes listesine girmediği, Amerika gibi para trafiğini çok sıkı takip eden bir ülkede nasıl olup da bu kadar serveti gizli tuttuğu da diğer cevapsız sorular! Dolayısıyla Saklı'nın servetinin, kara para olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Zira Forbes Dergisi, uyuşturucu trafiği, silah kaçakçılığı, dolandırıcılık gibi faaliyetlerden elde edilen, kaynağı belirsiz, kayıt altına alınmayan, vergisi ödenmeyen, sistem içinde dolaşmayan paralara ve bunların sahiplerine zenginler listelerinde kesinlikle yer vermiyor.

BİLGİSAYARI İNCELENİYOR
Adnan Saklı'yı kurtarma operasyonunu gerçekleştiren İtalyan Başkomiser Nicola Vitale, Türk bankere ait 2 bilgisayarın, finans uzmanı polislerce incelendiğini açıkladı. Vitale, Saklı'yı kaçıranların 5-6 ay önce Türk işadamıyla irtibata geçtiklerini, 27 milyar euroluk fon transferi için vekalet istediklerini söyledi. Bologna Savcısı Enrico Cieri ise çetenin, daha önce güzellikle istediği bu parayı daha sonra Saklı'yı kaçırarak zorla almaya çalıştığını belirtti. İtalyan Merkez Bankası yetkilileri de Adnan Saklı'nın anlattıklarının gerçekliğini araştırıyor.

BATIK BANKA KARI
Saklı'nın, en büyük yatırımlarından birisini de ABD'nin batık bankası Lehman Brothers'a yaptığı ileri sürüldü. İddiaya göre Saklı, 2006'da bu bankaya 500 milyon dolar yatırdı. Tarihler, 8 Eylül 2008'i gösterdiğinde de ani bir kararla parasını çekti! 2 yıldaki kârı ise 218 milyon dolardı! Ancak işin ilginç tarafı, Saklı parasını çektikten sadece 1 hafta sonra, yani 15 Eylül 2008'de, Lehman Brothers, iflasını açıkladı.

EN SEVDİĞİ DİZİ
100 Milyar eurosu olduğu öne sürülen Saklı'nın, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta da bir hesabı bulunuyor. Facebook'taki hesabın ne kadar süredir aktif olduğu bilinmiyor ancak profildeki "İlgi alanları' kısmında ilginç bir bilgi notu yer alıyor. Facebook'taki profile göre Saklı'nın en sevdiği TV programı, "Çok Güzel Hareketler Bunlar" adlı yapım...

KARANLIK BANKER UCUZ OTELDE YAKALANDI
ABD pasaportu taşıyan Adnan Saklı ile ilgili çelişkili bilgiler akılları karıştırıyor. Büyük bir dolandırıcı olabileceği de belirtilen 170 kiloluk esrarengiz Türk'ün, İtalya'da 2 aydır 3'üncü sınıf otelden daha da kötü bir yerde kaldığı ileri sürülüyor. Saklı, dünyanın en zengini görünüyor ama finans çevrelerinde adı geçmiyor. Servetini soran İtalyan Savcıya, "23 milyon euroluk fon" diyor. Ya Saklı, gerçekten kendisini çok iyi saklıyor ya da elindeki hisseler sahte, birçok işlemi de şüpheli...

'ORTADA GİZLİ BİR İŞ VAR'
Dünya para trafiğini iyi bilen isimlerden biri olan Nasrullah Ayan, Türk asıllı portföy yöneticisi Adnan Saklı hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu. Ayan, "100 milyar euroluk bir portföyün, adı sanı bilinmeyen bir isme emanet edilmesi son derece ilginç. Ortada gizli saklı bir iş olduğunu düşünebiliriz" dedi.