Karpuz almak kolay ama, onu seçmek zor. Aldığınız karpuzu evde kestiğiniz zaman hüsrana uğramamanız için işte size altın değerinde 10 öneri: Karpuz yamuk yumuk olmamalı. Rengi asla soluk olmamalı. Boyutları iri ve ortalama ağırlığı 6-10 kilo arasında olması karpuzun olgun olmasının ilk işaretidir. Karpuzun üzerine bastırdığınızda esneme yaparsa asla almayın. Karpuza vurduğunuzda tok tok değil de daha sert hissi veren tiz ses gelmeli. İki elinizin arasına alıp kuvvetlice sıktığınızda 'hart' diye bir ses duyarsanız hemen alın. Üzerindeki beyaz ve yeşil çizgileri yeterince net olmalı. Dilim çizgilerinin dıştan içe doğru olması gerekir. Karpuzun toprakla temas ettiği kısmında oluşan leke açık sarı ise hemen alabilirsiniz. Kabuğu tırnakla kolayca çizilirse olgun olduğunu gösterir.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN