BAL KABAĞI VE HAVUÇ ÇORBASI
MALZEMELER:
HAZIRLANIŞI: Sebzeleri doğrayın. Tencerede margarin ve zeytinyağında soğanları kavurun.
Bal kabağını, yabani havucu ve havucu ekleyin. 5 dakika pişirin. Sebze ya da tavuk suyunu ekleyin, 30 dakika pişirin. Blenderdan geçirin. Limon suyu ekleyin ve sıcak servis yapın.
GENÇ KALMAK İÇİN
Brezilya cevizi, yüksek oranda "iyi" yağlar içerir; bizi sağlıklı ve genç tutan selenyum bakımından da zengin bir besindir. Brezilya cevizinin yaklaşık yüzde yetmişi yağdır. Bunun yarısını olşturan olejik asit, iltihap sökücü özelliğe sahiptir ve cilt sağlığı için mükemmel olan omega 9 yağ asidinin kaynağıdır. Brezilya cevizi, yüksek oranda omega 3 ve omega 6 gibi yağ asitleri içerir. Bu da sağlıklı cilt, parlak saçlar ve hafızanın güçlenmesi için önemlidir. Öte yandan bağışıklık sistemini güçlendirir.
BESİN ÖĞELERİ:
BREZİLYA CEVİZLİ PESTO SOSU
MALZEMELER:
HAZIRLANIŞI: Bir kasenin içinde Brezilya cevizi, su, tarhun otu, sarımsak ve limon rendesini karıştırın.
Zeytinyağı ve parmesan rendesini de ekleyerek sıvı hale gelene kadar blenderdan geçirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Pesto sosunuz hazırdır.