Yoğurtlu ıspanak salatası
MALZEME:
Yapılışı: Ispanağı yıkadıktan sonra doğranır. Az su ile tuz da katılarak kısa bir süre haşlanır, çıkarılır, soğuk su ile yıkanıp tel süzgeçte suyu süzülür. Süzülen ıspanak bir kaba alınır, yoğurt ve sarımsak ile iyice karıştırılır, servis tabağına alınır. Üzerine kırmızı biber serpilir.
GÜNLÜK TAVSİYELER
HER RENGi ŞiFA DEPOSU
100 gramında 54 kalori olan elmanın faydaları şöyle: Cildin taze ve güzel kalmasını sağlar. Sinirleri ve adaleleri kuvvetlendirir. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbreklerdeki taşların dökülmesine yardım eder. Kompostosu ateşi düşürür. Kandaki şeker miktarını düşürür. Kanı temizler. Kolestrolü düşürür. Susuzluğu keser.
2. GÜN LİSTESİ
SABAH
Yağsız yoğurtla hazırlanan yulaf
ÖĞLE
2 katı yumurta, 100 gram yoğurtlu ıspanak
İKİNDİ
1 elma
AKŞAM
200 gram ızgara et, yeşil salata