Alıç
Asabi çarpıntıları giderir. Sinir bozukluğunu geçirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Damar sertliği ve göğüs nezlesinde faydalıdır.
Çilek
Yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek tansiyonu düşüren maddeler içerir.
Ispanak
Kalp hastalıklarına, felce, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere, hatta psişik rahatsızlıklara karşı da etkili bir sebzedir. Tansiyon hastalarının haftada 2-3 kez yemesinde fayda vardır.
Sarımsak
Tansiyon ilacıdır. Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemi güçlendirdiği de kanıtlanmıştır. Sarımsak, zeytinyağlı soğuk yemeklerin içinde doğal haliyle alınabilir, böylece koku etkisi en aza iner. Tansiyon ve kolesterol düşürücü etkisi kesindir.
Kereviz
Çin' de asırlardır geleneksel olarak tansiyon düşürücü ilaç olarak kabul görmektedir. Bu eski yöntemi modern çağda yapılan araştırmalarda elde edilen sonuçlar da desteklemektedir. Bir parça kereviz sapı yenildiğinde, etkisini rahtlıkla görmek mümkündür.
Çörekotu
Çörek otu yağının kür halinde 8-10 hafta yemeklerle beraber bol su alınarak tüketilmesi tavsiye edilir. Tansiyonu dengeleyen çörek otunu yetişkinler günlük olarak yarım tatlı kaşığı kadar alabilir.
Limon
Limonlu su halk arasında tansiyon düşürmek için kullanılan en bilindik yöntemdir. Limon suyunun tansiyon düşürmedeki etkisi önemli tıbbi araştırmalarla da kanıtlanmıştır.
Sık ve az yemek
Tansiyonu düşenlerin sık ve az yemeleri, uzun süre aç kalmamaları, uykularını iyi almaları ve ayakta uzun süre kalmamaları da etkili önlemler arasında yer alıyor.
Bir miktar tuz
Tansiyon düşenlere tuz alımını bir miktar artırmak, daha çok su tüketmek, içkiyi bırakmak tavsiye ediliyor.
Düşüğü de tehlike
Beyne yeterince kan gitmediği için yatarken ya da otururken hızla ayağa kalkmak kan basıncında ani ve tehlikeli düşüşlere yol açabiliyor. Bu da kişinin başının dönmesine ve bayılmasına sebep veriyor.