YASAKLI YİYECEKLER
KIRMIZI ET: Yağlı gıdalar ve kırmızı et sindirilme açısından mideye zorluk yaşatır ve bu nedenle mide fazla asit salgılar. Bu da reflü oluşumunu tetikler.
DOMATES: İçeriğindeki likopen son derece yararlıdır. Fakat reflü sorunu olanların ağrılarını tetikler. Çünkü içerisinde asit miktarı fazladır. Salça, ketçap ve domates çorbasından da uzak durun.
SOĞANSARIMSAK: Bu besinler, genellikle reflüsü olan insanlarda mide ekşimesine yol açıyor. Bu nedenle çiğ tüketmeyin. Soğan ile sarımsağın pişmişini yemekte ise sakınca yoktur.
BAHARATLAR: Özellikle acı baharatlar reflüyü şiddetlendirir. Bu nedenle yemeğe eklediğiniz baharatları azaltmalısınız.
SUCUK: Sucuk, salam gibi işlenmiş etler ve sakatat reflünün önemli düşmanlarıdır.
NANE: Mide ile yemek borusu arasında bulunan kası gevşetir ve bu nedenle mide asidi kolayla yemek borusuna geçebilir.
İYİ GELENLER
BAKLAGİLLER: Bitkisel proteinler mide ve yemek borusu arasındaki asit geçisini engelleyen 'özofagus' kasını zorlamıyor. Bu nedenle de kas gevşemiyor, asit yemek borusuna zarar veremiyor. Bu proteini fasulyeden, mercimekten alabilirsiniz.
LAHANA: Lahana gibi gıdalar reflü tedavisinde hızlı sonuç almanızı sağlar. Domates dışında tüm sebzeleri yiyebilirsiniz.
PAPAYA: Mide asitlerini dengeler. Reflüye iyi gelir.
SÜT: Reflü şikayetleri başladığında, yarım bardak soğuk süt içmek yanmayı durduracaktır.