Bağırsaklara pazı
Folik asit deposu olan pazı, vücudu hastalıklara karşı güçlendiriyor. Doğal ilaç etkisi yapan bu sebze, bağırsak rahatsızlıklarının tedavisine katkı sağlıyor. Doktorlar ise özellikle sindirim sorunu yaşayan hastalara pazı tüketmelerini öneriyor.
Tansiyona karnabahar
Lezzetiyle sofralardan eksik edilmeyen karnabahar, şifa dağıtıyor. C vitamini içeriğiyle kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini önemli oranda azaltıyor. Bu mucize sebzenin, haftada bir kez tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Yer elması süt yapıyor
Yer elması, "insülin" ve "filekoz" içeriyor. Bu nedenle emziren annelerde süt arttırıcı bir etki yapıyor. Yer elması aynı zamanda böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olarak hazım sorunlarını en aza indiriyor.
İdrar söktürücü pırasa
ABD'de yapılan bir araştırma, pırasanın bilinmeyen bir özelliğini ortaya çıkarttı. Araştırmaya göre, potasyum zengini pırasa, idrar söktürüyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Pırasanın haftada bir gün yenilmesi gerektiği belirtiliyor.
Mide dostu patates
Patates, fosfor ve potasyum açısından zengindir. Hazımsızlığı giderir. Mide rahatsızlıklarında faydalıdır. Kalp üzerinde olumlu etkileri vardır. Ancak, nişasta içeriğinden dolayı kan şekerinin hızla yükselmesine sebep olabilir.
Prostata altınotu...
Sağlığı doğada arayanların bir numaralı ilacı olan altınotu, idrar yollarındaki taşları düşürmeye yardımcı oluyor. Mesane, prostat ve idrar yolu iltihaplarını iyileştiriyor. Çiçekli dalları toplanıp kurutulduktan sonra suyla kaynatılarak kullanılıyor.
Troide deniz börülcesi
Deniz börülcesinin faydaları saymakla bitmiyor. Deniz kıyısında yetişen deniz börülcesi, iyotli topraklarda yetiştiği için troid hastalarına iyi geliyor. Kolesterolü düşürüyor. Deniz börülcesi, zeytinyağı ve limon sosuyla salatası yapılarak tüketiliyor.
Kireçlenmeyi önlüyor
Gençlik iksiri doğada bulundu. Hibuskus bitkisinin hücre yenilediği tespit edildi. C vitamini içeren bu bitkinin, cildi gençleştirdiği ve kireçlenme riskini düşürdüğü belirtildi. Hibuskusun yaprakları çay olarak içilebiliyor. Ancak doktor kontrolünde tüketilmesi gerekiyor.