Mideye iyi gelir
Muz, özellikle mideye çok faydalıdır. Mideyi güçlendirir ve koruyucu etkilerinden dolayı, ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara çok iyi gelir. Kandaki kolesterol oranını düşüren muz, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kemik gelişimini destekler. Krampları engeller.
Karaciğere hindiba
Hindiba, safra kesesi ve karaciğer hastalıklarında mucizeler yaratır. Kronik karaciğer iltihaplanmalarına karşı tedavi edici özelliği vardır. Şeker hastalığına da iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra deri kaşıntıları ve sivilcelere karşı da şaşırtıcı derecede etkilidir.
Safra taşını döker
B1, B2 vitaminleri ile çeşitli mineraller içerir. Tam bir karaciğer dostu olan turp, karaciğeri kuvvetlendirir ve şişliğini indirir. Böbrek kumlarını ve safra taşlarını dökmeye yardımcı olur. Astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.
Başı ağrıyana nane
Sağlık açısından son derece faydalı olan nanen, iştah açar, sinirleri yatıştırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve baş ağrısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini azaltır. Ateşi düşürür. Sindirim sistemi ve mideyi korur. Sindirimi kolaylaştırır. Sinirsel iktidarsızlığa iyi gelir.
Cilde ceviz yaprağı
Ceviz, uzmanlar tarafından tam bir mucize besin olarak kabul ediliyor. İshal ve dizanteriyi kesiyor. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edici olarak kullanılıyor. El ve ayak sertleşmeleri ile deri çatlaklarına iyi geliyor.
Diyabete kuşkonmaz
Başta C vitamini olmak üzere bol miktarda vitamin ve mineral içeren çok besleyici bir besindir. Vücuda ve gözlere kuvvet verir.Bağırsakları yumuşatan ve sindirimi kolaylaştıran kuşburnu, iyi bir idrar söktürücüdür. Kandaki insülin miktarını ayarlamaya yardımcı olduğundan Şeker hastalarına çok iyi gelir.
Enfeksiyona karşı
Muhteşem bir C vitamini kaynağı olan böğürtlen, vücut enfeksiyonlarıyla savaşan aspirinin içinde bulunan aktif madde salisilatın doğal kaynağıdır. Günde yarım bardak böğürtlen yiyerek kendinize bu faydaları sağlayabilirsiniz.
Kayısı zayıflatıyor
Yüksek karotenoid içeriğiyle kayısı adeta bir gençlik iksiri görevi taşıyor. Bağışıklık sistemini destekliyor, cildi koruyor. Ayrıca içeriğinde bulunan likopen de damarlarda yağ birikmesini önlüyor. Günde 4 adet taze kayısı tüketmek, vücut için yeterli.