Doğanın bize sunduğu meyve, sebze hatta kökleri vücudumuz içinde birer şifa kaynağı. Bir çok hastalığa karışı korunmak için yerdiğimiz bu besinler, gripten kansere bir çok hastalığın başlangıç evresinde tüketmemiz halinde iyileşmemizde büyük rol oynuyor. Ayrıca sebze ve meyvenin DNA hasarını azalttığı biliniyor. En çok da tedavisi güç ve ölümcül sonuçlar doğuran kanser hastalığı için beslenmemize önem vermemiz, seçerek tüketmemiz gerekiyor. Uzmanlar, her kanser türü için farklı meyve sebze önerirken özellikle sigaranın yol açtığı akciğer kanseri için elma ve su teresinin yenmesini tavsiye ediyor. İşte uzmanlardan akciğer kanserinden korunmanın yolları...
ZERDEÇAL KORUNSUN
Zerdeçal, yani hint safranı; antidepresan ve antioksidandır. Ohio Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma; bu bitkinin normal hücreleri koruduğunu, kanser hücrelerini öldürdüğünü, akciğer, meme, kolon ve deri kanserlerinde etkili olabileceğini gösterdi.
BUNLARI YEMELİ
Brokoli Turp Su teresi Soğan Elma Greyfurt Çilek Kiraz
BUNLARDAR UZAK DURUN
Salam Sosis Tuzlama etler Alkol Sigara