HAŞLAMA YA DA IZGARA
Etin pişirilme şeklinin de çok önemli olduğunu belirten Neriman İnanç, haşlama, ızgara veya fırında pişirilmesinin daha sağlıklı olduğunu söyledi. Birçok kişinin mangalda pişirmeyi tercih ettiğini ifade eden İnanç, "Kansere yapmaması için etleri ateşten en az 15 santim uzakta tutulmalı" dedi.
YAĞINI AYIRIN
Kırmızı etteki doymuş yağın kolesterol içeriğinin oldukça yüksek olduğuna işaret eden Prof. Dr. Mustafa Tayar, "Etin görünür yağlarını mutlaka temizleyin. Yağlı kırmızı et tüketimi kan yağlarında ve ürik asit düzeylerinde artışa neden oluyor. Ayrıca fazla tüketim kolon, mide, prostat kanseri riskini arttırır" dedi.
HEMEN YEMEYiN
Beslenme Uzmanı Sanem Apa, sert olan yeni kesilmiş hayvan etlerinin, daha fazla sindirim problemine yol açtığını söyledi. Apa, "Mide ve bağırsak rahatsızlığı olan kişilerin, kurban etlerini hemen tüketmeyip buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra yemesi gerekiyor" dedi.