Fibromyalji bir çeşit romatizmal hastalıktır. Huzursuz etse de tehlikeli değildir. Anlattıklarınla bile sende olma ihtimali düşünülebilir. Ayrıca testler direk tanı koydurmasa da fibromiyaljiye benzer bulguları olan romatoid artrit, sjögren sendromu, tiroid hastalığı ve lupus gibi klinik durumlara tanı konmasına ve fibromiyaljiye eşlik edebilen bozuklukların tanımlanmasına yardımcı olabilirler. Bunlara doktorun karar vermesi gerekse de elektrolitler, proteinler, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri, kalsiyum ve kan şekeri düzeyi, tam kan sayımı , TSH (Tiroid Uyarıcı Hormon) ve /veya başka tiroid testleri, ANA (Antinükleer antikor ), CK (kreatin kinaz) gibi testler gerekebilir.
Hem kan tahlili hem de ultrason gibi görüntüleme yöntemine ihtiyacın var. Hastaların yüzde 60'ında genellikle tek organ tutulmuştur ve çoğunlukla tek kist bulunur. En sık tutulan organ karaciğerdir (% 70) ve kist sıklıkla karaciğerin sağ lobunda yerleşmiştir. İkinci en sık tutulan organ akciğerdir. Hidatik kist erken dönemde çoğunlukla belirti oluşturmaz ve hastaların çoğunda başka bir nedenle yapılan görüntüleme sırasında tesadüfen saptanır. Parazit alındıktan yıllar sonra karaciğer içinde yavaş yavaş büyüyen kist, karaciğerin büyümesine yol açar. Bu durum bazı hastalarda karın sağ üst kadranında ağrı ve gerginlik hissi oluşturabilir. Bazı vakalarda kistin safra yollarına bası yapmasına, safra yollarına açılmasına bağlı sarılık gelişebilir. Akciğerdeki büyük kistler göğüs ağrısı yapabilir veya nefes darlığına yol açabilir.
Testin ücretine göre yaptırmak ya da bırakmak olmaz. Kalp yetmezliğinin bazı belirtilerini hafifletmek için Digoksin verilebilir. Kalp kasılmalarını güçlendirir, kanın daha etkin biçimde pompalanmasına yardımcı olur. Digoksin, kalp hızının ve çarpıntı olarak bilinen kalp atım düzensizliklerinin kontrol altına alınmasına da yardımcı olur. Uzun süreli kalp hastalığı olanlar kalp yetmezliği veya aritmileri iyileştirmeyecek olmasına rağmen diyet, egzersiz ve başka ilaçlarla birlikte hastalık belirtilerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir. Kanda fazla birikirse zehirleme yapabilir. Bunun için kandaki ilaç miktarı hastaya göre belli araklıklarla ölçülür. İhmal etmeyin.
Laktik asidoz koması dediğimiz durum tüm erişkin şeker hastaları için acil ortaya çıkabilen bir koma türüdür. Laktik asidoz, vücutta laktik asit birikmesidir. Hücreler enerji olarak glukoz dışı yakıt kullandıklarında laktik asit yaparlar. Fazla laktik asit vücutta kalırsa, denge bozulur. Daha az sıklıkta görülen bu durum, esas olarak tip 2 diyabetli kişileri etkiler. Diyetin düzeni, yeterli su tüketimi, düzenli egzersiz ve ilaç kullanım ile riskler azalır. Aksi takdirde sıkıntılar olabilir.