Çağın hastalığı migren, kadın-erkek herkesi vuruyor. Özellikle mevsim geçişlerinde çekilmez olan migren nöbetlerini ağrısız atlatmak mümkün. Migrende esas olan öğün atlamamak; yemeklerde seçici davranmak. Bu hastalığa magnezyum ve kalsiyum zengini besinler iyi geliyor. Koyu yeşil yapraklı sebzeler (brokoli, ıspanak, lahana), yulaf ezmesi buğday tohumu, sarımsak ve deniz ürünleri gibi magnezyumdan zengin gıdalarla beslenmek önemli. Migrenle vedalaşmak isteyenlere, uzmanların önerileri şöyle:
BUNLARI KESİN
İyileşmeyen migrenlilerin ağızlarına sürmemesi gereken gıdalar şöyle: Çikolata, maya türevleri, karaciğer, salam, sosis, bakla, salamura, ringa balığı ve peynir gibi yiyecekler.
BUNLARI TÜKETİN
Migreni olanlar; sebze çorbası ile püresi, haşlanmış yumurta, armut, elma, kereviz ve kivi gibi gıdaları rahatlıkla tüketebilir. Ayrıca papatya ve melisa çayı da içebilir.