Daha canlı ve güzel bir cilde sahip olmanın yolu doğru beslenmeden geçiyor.
Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "Eğer kişi doğru beslenemiyorsa; bu durum ciltte solgunluk, kuruluk ya da lekelerle kendini belli eder. Cilt kurur ve çabuk yaşlanır" diyor.
Prof. Dr. Mocan sağlıklı bir cilde sahip olmanın yollarını şöyle ise anlatıyor: Nar: Cilt kırışıkları için;
çilek, yaban mersini, ahududu, böğürtlen, somon balığı, havuç, nar ve portakal tüketin. İçerdikleri zengin antioksidanlar sayesinde
cildin yaşlanmasını geciktirir ve kırışıklıkları önler. Aynısafa çiçeği: Cilt hücrelerinin gelişimini artırır.
Güneşten etkilenmiş ve yıpranmış cildi yumuşatır ve mikrop kapmaya karşı korur. Avokado: Deriyi kurumaktan korur.
Yıpranmış ve yaşlanmış derileri iyileştirir. Elma: Cildi destekleyen E vitamini ve folik asit içeren elma, cildi berraklaştırır. Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, brokoli ve kereviz gibi sebzeler, yüksek antioksidanları ile
cilde esneklik kazandırır. Kavun: Cildinizin rengi soluksa,
günde birkaç dilim kavun yemek iyi gelir. Ayrıca kavun dirsek bölgesindeki
sertleşme, kuruma ve pullanmayı önler. Dut: Kırışıklıklara iyi gelir. Ayrıca yaşlanmayı geciktiren antioksidan içerir. Cadı fındığı: Cildin
dokusunu güçlendirir. Papatya: Yara iyileştirici özelliği bulunur. Ginseng: Cilt için
tonik etkisi bulunur ve cildi gençleştirir. Kekik:
Kırışıklıkların giderilmesinde etkilidir. Roka: Koyu renkli halkalar ve sivilceler için; ıspanak, roka, karahindiba gibi koyu yeşil sebzeleri tercih edin.
ALTIN KURALLAR Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmayın.
Günde en az 8-10 bardak su için.
Alkol ve kafein tüketmekten kaçının.
Sigaradan ve dumanlı ortamdan uzak durun.
Hayatınızdaki stres faktörleri ile mücadele etmeyi ve rahatlamayı öğrenin.
Düzenli egzersiz yapın. 6
Demir yönünden zengin besinler tüketmeye özen gösterin.
Vitamin ve mineral yönünden dengeli ve yeterli beslenin.
Güne kahvaltı yapmadan başlamayın.
Günde 1-2 fincan yeşil çay tüketin.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN