Yazın en cazip meyvelerinden kiraz, yararları ile de star yiyecekler listesinde yer alıyor. Kirazın A, B ve C vitamini, magnezyum ve kalsiyum açısından zengin olduğunu söyleyen
Prof. Dr. Ziya Mocan kirazla ilgili şu açıklamalarda bulunuyor:
"İçerdiği A vitamini ile cildimizi güzelleştirir, çocuklarda büyümeye yardımcıdır, kan damarlarımızın sağlığını korur." Vücudumuzu toksinlerden arındıran kirazın diğer faydalarını
Prof. Dr. Mocan şöyle sıralıyor: Yüksek pektin ve çözülebilir lif sayesinde,
kolesterolü düşürücü etki gösterir. Fosfor zengini kiraz
sinir sistemini güçlendirir, sakinleştirme özelliği vardır. Ayrıca düzenli kiraz tüketimi Alzheimer rahatsızlığına karşı etkilidir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde
kansere karşı koruyucudur. Her gün bir avuç kiraz yiyin. Kirazda bulunan flavonoidler,
eklem hastalıklarına faydalıdır. Gut ve romatoid artrit gibi eklem rahatsızlığı olanların
kiraz tüketimi, ağrılarını azaltabilir. Kirazın sapları
idrar söktürücüdür. Fakat dozuna dikkat edilmeli,
kronik rahatsızlıkları bulunan kişiler tüketmemelidir.