ÖLÜM SAÇIYOR
Tarım ilaçlarının gıdaların genetiğini değiştirmeye yönelik kullanıldığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Dizdar, "Meyve sebzelere tarım ilacından da ziyade hormon ilacı enjekte ediyorlar. Meyvenin dalda kalma süresini uzatıyorlar. Böylelikle zamandan yana sıkıntıları olmuyor." Bu durumun dünyada büyük bir problem olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Dizdar, "Böyle olunca hastalıklarında ciddiyeti artıyor. İlaçların sebep olduğu hastalıkların sonucu asla tahmin edilemez. Kanser yiyoruz aslında. Çünkü artık kansere yakalanma yaşı 20'ye indi. Bu da yalnızca yediklerimizle açıklanabilir" diyor.
YA TADI YA BOYU VAR
Dr. Yavuz Dizdar,üreticilerin bir meyveyi ya lezzetli ya da güzel görüntülü yapabildiğini belirterek şu uyarılarda bulunuyor: "Meyveleri zamanında, olgun döneminde yiyin. Ekolojik pazarları tercih edin ve kokusu ile tadı yeterli olmayan meyvelerden uzak durun."
MERCİMEK ÇİMLENMELİDİR
Ticari kaygıyla meyvesebze reyonları ilaçlanıyor diyen Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, "Bakliyat ve hububatlar ambalajlanmadan önce, gaz uygulamasıyla ilaçlanır. Bunu kuruyemişler için yapamasanız da bakliyatlarda deneyin. Mercimek ve kuru fasulye ıslatıldığında çimlenmeli..." Yanlış uygulamaların üreticiye çok kısa sürede fazla kar yaptırdığını belirten Dizdar, ilaçların bitki zararlısına karşı üretilsede insanlar ve hayvanlar için ciddi tehlikeler oluşturduğunu da belirtti.
ANNE SÜTÜNE GEÇİYOR
Yapılan çalışmalarla bu tarımsal ilaçların vücuttaki yağdan, anne sütüne kadar geçtiğini ifade eden Dizdar, "Anne sütündeki kalıntılar hiçbir zaman azalmıyor ve ciddi rahatsızlıklara yol açıyor" dedi.