Taşlara sarı düşman

Yediğimiz gıdaların hazmını sağlayan safra kesesinde oluşan taşlar, önlem alınmadığında sarılık ve safra yolunda tıkanıklıklara neden oluyor. Prof. Dr. Ziya Mocan, safra kesesi taşlarına şu önerilerde bulunuyor: Radıka, diken üzümü, sarı çalı, dul avrat otu gibi bitkilerin çayları da safra kesesini koruyucu etkisi vardır, taşların azalmasına yardımcı olabilir. Kızartmalardan, ağır soslardan, uzak durun. Yumurta tüketimini sınırlandırın. Öğün araları uzarsa safra koyulaşarak keseye zarar verir. Bu nedenle sık aralıklarla yenmelidir. Kuru kayısı, şeftali, kabak, yoğurt, balık, mantar, muz yiyin. Safra kesesi hastalıklarına yakalanma riskini azaltmak için C vitamini içeren sebze ve meyveleri bol bol tüketin.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.