Zengin iftar sofraları sonrası hazımsızlık can sıkıyor.
Prof. Dr. Ziya Mocan, "
Anason, rezene ve yeşil çay ile bu sorundan kurtulmak mümkün" diyor ve hazımsızlığa karşı şu önerilerde bulunuyor:
Yemek sonrasında içilen rezene, anason, zencefil ve yeşil çay hazımsızlığa, sindirime yardımcıdır. Günde 2 fincan tüketin. İftarda kesinlikle birdenbire ve hızlıca yemek yenmemelidir. Besinlerin çiğneme zamanını artırın.
İftara çorbayla başlayın. Sofralarda mutlaka pişmiş ve çiğ sebzelere yer verin. İftarda ağır, yağlı, acılı, soslu ve kızartma gibi yemeklerden mümkün olduğunca uzak durun.
Ramazan ayındaki beslenme değişikliğine bağlı olarak görülen kabızlığı önlemek için iftarda veya iftardan 1-2 saat sonra kayısı, kuru erik tüketin. Günün uzun olmasını avantaj bilerek iftardan 2 saat sonra hafif tempolu yürüyüş yapmak sindirime yardımcı olur. Ramazanda tarçın kan şekerini düzenler.
Nane yapraklarını da suyun içerisine katabilirsiniz. Sahurda fazla çay içmek su kaybettirir. Bu nedenle miktarına ve açık olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN