KENDİNİZ YAPIN
"61 binden fazla hamile kadının katılımıyla yaptığımız araştırmada işlenmiş yoğurdun anne karnındaki çocuklarda astım riskini artırdığı sonucuna ulaştık." Yaşam kalitesini etkileyen bu tehlikeye karşı uzmanlar şu öneride bulunuyor: "İşlenmiş yoğurtlardaki sağlığa zararlı katkı maddeleri nedeniyle doğrudan üreticiden alınan işlenmemiş ve kaynatılmış sütle evde yapılan yoğurdu tüketmek daha faydalıdır. Yoğurdunuzu kendiniz yapın."
SAĞLIĞA FAYDALARI
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yağ yakımını yüzde 61 artırır. Diş taşı oluşumunu ve ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur. Hepatit hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Kolesterolü dengeler. Pürüzsüz bir cilt için zemin hazırlar. Sivilceleri yok eder. Vajinal mantar oluşumunu engeller.
SÜT VE PEYNİR DE AYNI
Günlük 1 kase yenen ev yoğurdunun diyabete yakalanma riskini yüzde 24 azalttığını belirten uzmanlar, süt ve yoğurdun da aynı etkiyi gösterdiğini vurguluyor. Uzmanlar ayrıca, yoğurdun kemik gelişimi için hayati önem taşıdını aktarıyor. Çocuk ve gençlerde tüketimin özendirilmesi gerektiğini belirtiyor.